poze felicia filip petre geambasu doina spataru si anca turcasiu aduc un omagiu romantelor in cea de a 45 a editie a crizantemei de aur
poze felicia filip petre geambasu doina spataru si anca turcasiu aduc un omagiu romantelor in cea de a 45 a editie a crizantemei de aur poze felicia filip petre geambasu doina spataru si anca turcasiu aduc un omagiu romantelor in cea de a 45 a editie a crizantemei de aur poze felicia filip petre geambasu doina spataru si anca turcasiu aduc un omagiu romantelor in cea de a 45 a editie a crizantemei de aur

Felicia Filip, Petre Geambasu, Doina Spataru si Anca Turcasiu aduc un omagiu romantelor in cea de-a 45-a editie a Crizantemei de Aur

Dambovita , Targoviste. Joi 25 Octombrie 2012 18:30 - Sâmbătă 27 Octombrie 2012

Categorii: Muzica si Concerte

Crizantema de Aur, cel mai iubit festival dedicat romantei si cel mai longeviv eveniment muzical al Romaniei, implineste in aceasta toamna 45 de ani. Editia aniversara isi va deschide portile joi, 25 octombrie, iar pe scena fostei Cetati de Scaun a Tarii Romanesti vor urca voci emblematice ale Romaniei precum: Petre Geambasu Band - din a carei componenta fac parte Doina Spataru si Anca Turcasiu - Dalila Cernatescu, Florin Raducanu, dar si Yanna si Distinto.

Timp de trei zile, Festivalul National de Interpretare a Romantei va continua sa scrie istoria genului muzical de suflet al romanilor si va aduce publicului mari muzicieni autohtoni, momente artistice deosebite si interpretari profunde ale romantelor. In plus, cei 45 de ani de traditie vor fi readusi in atentia iubitorilor de muzica intr-o expozitie ce prezinta afisele de la fiecare editie a Crizantemei de Aur.

Presedintele juriului din acest an este Felicia Filip. Marea soprana va fi insotita in prezidiu de catre maestrul Voicu Enachescu, artistul Gheorghe Turda, tenorul Florin Georgescu, fosta Crizantema Constantin Florescu, directorul-adjunct al Departamentului Cultura al municipiului Chisinau, Leonid Gorceac si profesor univ. doctor Florin Badea. Cel ce va prezenta cea de-a 45-a editie a Crizantemei este nimeni altul decat actorul Adrian Paduraru, insotit de Antonia Ionescu si Miruna Vaju, actrite ale Teatrului Municipal Targoviste.

In fiecare seara, pe langa spectacolul oferit de cei 16 concurenti ai festivalului, acompaniati de orchestra “Romanticii” condusa de maestrul Dan Ardelean, iubitorii de romante se vor bucura si de momente artistice deosebite ale unor mari muzicieni romani. In prima seara, vor incanta publicul cu recitaluri Yanna & Distinto, intr-un mix inedit de pop-opera si influente etno, interpretate original, cat si Corina Dragomir, artista iubita a muzicii populare si Silvia Goncear, interpreta renumita a romantelor.

Festivalul va continua in a doua zi de concurs cu recitalul tenorului Alexandru Manzat. Sfarsitul serii va fi punctat de spectacolul inegalabil al Dalilei Cernatescu impreuna cu Florin Raducanu Jazz Big Band, formatie exponenta a noii generatii de jazz romanesc. Dalila Cernatescu este singura muziciana care interpreteza la nai “Primavara” si “Iarna” de A. Vivaldi, respectand tonalitatile in care au fost scrise. Dupa ce a impresionat o lume intreaga pe marile scene internationale, aceasta va incanta publicul targovistean la Crizantema de Aur.

Cea de-a 45-a editie a Crizantemei de Aur se va incheia cu un moment artistic unic sustinut de unii dintre cei mai de seama reprezentanti ai generatiei de aur a muzicii romanesti. Petre Geambasu Band, din a carei componenta fac parte si Doina Spataru si Anca Turcasiu, va ridica in picioare publicul din sala mare a Casei de Cultura a Sindicatelor. Tot in aceasta seara, castigatoarea de anul trecut a Marelui Trofeu Crizantema de Aur, targovisteanca Ina Dinca, va incanta publicul prin interpretarea mai multor romante menite sa intregeasca atmosfera vremurilor de altadata. De altfel, in cele 3 seri de spectacol, 4 foste crizanteme, 4 fosti castigatori ai festivalului vor urca pe scena din Targoviste.




Cea de-a 45-a editie a Festivalului Crizantema de Aur este organizata de Primaria Municipiului Targoviste, Consiliul Local Targoviste, Consiliul Judetean Dambovita, Teatrul Municipal si Centrul Judetean de Cultura.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1648
alexandru ardelean

Adaugat in urma cu 4173 zile, 25 Oct. 2012

Adaugat de public.advisors

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 156

  • Ai ceva de zis?

    .