poze festin cu cire e de rusalii 17 iunie 21 iunie aleea p uri

FESTIN CU CIREȘE DE RUSALII, 17 IUNIE - 21 IUNIE, ALEEA P-URI

Galati , Galati. Joi 17 Iunie 2021 10:00 - Luni 21 Iunie 2021
Aleea P-uri, Piata Axis Libri- Galați

Categorii: Festivaluri , Targuri

Numar min/max participanti: 500/500

Trufandale de sezon cât vezi cu ochii, la evenimentul “FESTIN CU CIREȘE DE RUSALII”, din Galați, Aleea P-uri (Piața Axis Libri). Startul petrecerii îl dăm împreună pe Aleea de la P-uri , la un eveniment savuros și răcoros al trufandalelor verii…cireșe, vișine, caise, căpșuni și multe alte fructe de sezon, aromate și gustoase!!

Vino să sărbătorim împreună, plini de bucurie și cu bunătăți care mai de care mai alese, weekend-ul acesta la P-uri, în Galați!
De show-uri pe cinste și week-end prelungit vom avea parte la FESTINUL CIREȘELOR, de joi 17 Iunie, până luni 21 Iunie , eveniment ce coincide și cu MAREA SĂRBĂTOARE A RUSALIILOR, una dintre cele mai importante sărbători din calendarul Creștin Ortodox.
Tradiția spune că, de Rusalii, creștinii cinstesc și “MOȘII DE VARĂ” sau “MOȘII CEI MARI”, astfel că în ajunul aceste sărbători se dau de pomană căni, vase și străchini împodobite cu flori și umplute cu fructe de sezon și bucate alese, pregătite de gospodine.
La toate acestea s-au gândit și organizatorii noștri, care au chemat bucătari și bucătărese alese din toate zonele țării, pentru a pregăti după rețete alese, produse delicioase. Aceștia vor alege și vor așeza cu sârguință, dis de dimineață, sute de kilograme de cireșe, în preparate alese!
Printre vedetele festivalului, vor fi:
CEA MAI MARE TARTĂ CU CREMĂ DE VANILIE ȘI CU CIREȘE, preparată de gospodine iscusite, chiar sub ochii pofticioșilor! Pentru a încânta gusturile celor mai pretențioși doritori, aceasta va fi preparată din fructe proaspete de sezon, iar licoarea magică va fi CIREȘATA, băutură tradițională făcută din cireșe amare.
Recordurile culinare continuă cu o cantitate maree cât vacanța de vară, de COMPOT DINTR-O TONĂ DE CIREȘE!!!
Pe lângă toate bunătățile preparate din cireșe, am pregătit la foc continuu multe surprize...delicios de placute! Fructe de tot felul, căpșuni, piersici, caise, sucuri și limonade răcoritoare din fructe, smoothie-uri de tot felul, cireșată, înghețată artizanală, înghețată de casă, cheesecake, plăcinte și prăjituri delicioase de fructe, dulcețuri și gemuri de cireșe și de vișine, papanași și plăcinte cu dulcețuri fine și proaspete, iar surprizele nu se opresc aici.
Tot la târg veți putea gusta din vestitele plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză, plăcinte și prăjituri cu fructe de sezon și alte delicii, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.
Fiind Marea Sărbătoare a Rusaliilor, cei care nu și-au facut alte planuri, pot veni să se răsfețe cu bucate alese, delicioase preparate la grătar, fripturi cu cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun cu nemiluita, preparate pregătite de maeștri bucătari, ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții și pe care vor perpeli: sute de mititei, cârnați de porc, vită și vânat, frigarui si pastrame de toate felurile, toate acestea stropite cu licori angelice din cireșe, struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere.
Meșterii populari vor veni și ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual cu multă măiestrie, ii cu motive naționale, obiecte de ceramică pictată, straie și podoabe naționale.
TOATE ACESTE SURPRIZE VĂ AȘTEAPTĂ ÎN WEEKEND-UL PRELUNGIT, DE JOI 17 IUNIE PÂNĂ LUNI 21 IUNIE, PE ALEEA P-URI DIN GALAȚI, UNDE SUNTEȚI POFTIȚI CU DRAG!
INTRAREA ESTE LIBERĂ, DE DIMINEAȚA PÂNĂ SEARA TÂRZIU!!!

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 847
Cuvinte cheie: Galati

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 1038 zile, 16 Iun. 2021

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 153

Alte Evenimente din Galati
festivalul scrumbiei galati 2024

Festivalul Scrumbiei Galati 2024

Galati, Galati. 26 Apr 2024 - 28 Apr 2024
festivalul de pa te gradina publica gala i

Festivalul de Paște – Grădina Publică Galați

Galati, Galati. 26 Apr 2024 - 8 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .