poze grup de suport sa trecem impreuna prin doliu

Grup de suport ,,Să trecem împreună prin doliu’’

Iasi , Iasi. Vineri 18 Octombrie 2019 18:00 - Vineri 18 Octombrie 2019
Str. Theodor Pallady nr.8, Copou

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 4/12

,,Doar oamenii capabili de sentimente puternice de iubire pot suferi un regret intens, dar aceeaşi necesitate de a iubi serveşte pentru a contracara efectele doliului şi pentru a îi vindeca.”

Oamenii experimentează doliul de mii de ani, cu mult înainte de apariţia conceptului de sănătate mintală. Ȋn trecut, oamenii făceau faţă doliului într-un mod diferit, familia extinsă fiind aproape iar vecinii oferind o reţea coezivă care ajutau oamenii să facă faţă pierderii. Acum, în cele mai multe cazuri, sentimentul de apartenenţă furnizat de comunitate nu mai există, iar familia extinsă este separată.
Durerea a fost comparată cu boala fizică.
Atât durerea cât şi boala fizică au nevoie de timp pentru a se vindeca, şi, într-adevăr amândouă includ componente emoţionale şi fiziologice. Comparând boala fizică şi durerea, Betha Simos a făcut observaţia: ,,ambele pot fi autolimitative sau pot necesita intervenţie din partea celorlalţi. Şi în amândouă, recuperarea poate varia de la o revenire completă la binele anterior, la recuperare parţială, la creştere şi creativitate îmbunătăţită, sau amândouă pot impune handicapuri permanente, declin sau chiar moarte” (Simons, 1979, p. 30).
Atunci când pierdem pe cineva drag, rămânem fără cuvinte iar viaţa noastră se schimbă brusc. Ne pierdem echilibrul şi încercăm să facem faţă durerii. Uneori e un proces dur şi de lungă durată, însă de cele mai multe ori drumul e mai uşor dacă avem lângă noi oameni care ne ajută să facem faţă situaţiei, care ne îndrumă, care ne sunt alături.
Ȋntâlnirile grupului de suport au rol de alinare şi vindecare, promovează acceptarea şi respectul durerii fiecărui participant în parte.
Aici, participanţii pot cunoaşte şi alte persoane care trec prin evenimente similare şi vor putea intra în contact, într-un mediu sigur, cu emoţiile de neînţeles din aceasta perioadă, pentru ca să poată trece prin experienţa dureroasă a doliului mai uşor, mai ne-singuri.
Dacă ai pierdut pe cineva drag, te aşteptăm alături de noi, să învăţăm împreună cum să facem faţă acestei perioade dificile.

Contribuţie: pe bază de donaţie, pentru a acoperi pauza de cafea/ceai

Locaţia: Str. Theodor Pallady Nr.8, Iaşi
Pentru înscrieri şi detalii: 0749059291 sau psihoterapie_sandu@yahoo.com

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/363780474499243/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 838
Cuvinte cheie: Iasi

Eveniment postat de organizator

sandu ana maria

Adaugat in urma cu 1680 zile, 19 Sep. 2019

Adaugat de Sandu15775

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 9

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .