poze conferinta regionala de informare a imm urilor

Conferinta regionala de informare a IMM-urilor

Iasi , Iasi. Luni 23 Noiembrie 2009 11:00
Sala Eminescu a Hotelului Traian

Categorii: Conferinte si Seminarii

Organizator: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est

Conferinta este organizata cu ocazia relansarii cererii deschise de proiecte pentru domeniul
major de interventie 4.3. "Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor"a Programului Operational Regional si se adreseaza IMM-urilor care doresc sa acceseze Programul.

In cadrul conferintei reprezentantii microintreprinderilor vor avea ocazia sa se familiarizeze cu criteriile de eligibilitate ale solicitantilor, proiectelor si cheltuielilor, cu cadrul institutional implicat in gestionarea Programului Operational Regional, dar si cu regulile de completare si depunere a cererilor de finantare. La seminar sunt asteptati reprezentanti ai microintreprinderilor, Camerelor de Comert si Industrie si altor structuri de sprijinire a afacerilor din Regiiunea Nord-Est.

Obiectivul specific al acestui domeniu major de interventie il constituie sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor productive si a celor prestatoare de servicii care folosesc potentialul endogen al regiunilor (resurse naturale
, materii prime, resurse umane). Alocarea financiara disponibila pentru aceasta cerere deschisa de proiecte este 27,64 milioane euro pentru Regiunea Nord-Est.

Pentru ce se poate obtine finantare?

- Achizitionarea de echipamente si tehnologii noi, moderne pentru activitatea de productie, prestare servicii, constructii a microintreprinderii;

- Achizitionarea de sisteme IT (hardware si/sau software);

- Construirea/ extinderea/ modernizarea spatiilor de productie/ prestare servicii ale microintreprinderii.

Valoarea totala a proiectului (suma cheltuielilor eligibile si neeligibile) trebuie sa fie cuprinsa intre 100.000 lei si 3.000.000 lei, insa finantarea maxima nerambursabila nu poate depasi echivalentul in lei a 200.000 euro, respectiv 100.000 euro in cazul intreprinderilor din domeniul transportului.Cine poate solicita finantare?

Beneficiarii eligibili sunt societatile comerciale
sau societatile cooperative care se incadreaza in categoria microintreprinderilor si care activeaza in domeniul productiei, serviciilor sau constructiilor.

Unde si cand se pot depune proiectele?

Toti cei interesati si care respecta conditiile de eligibilitate din Ghidul Solicitantului pot depune proiecte in mod continuu incepand cu data de 23 noiembrie 2009 la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est din Piatra Neamt, Str. Lt. Draghescu nr.9, pana la epuizarea alocarii financiare
regionale.
*Sursa: ziaruldeiasi.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 567
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 5271 zile, 19 Nov. 2009

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .