poze evaluator proiecte

EVALUATOR PROIECTE

Iasi , Iasi. Joi 29 Ianuarie 2015 15:00 - Duminică 1 Februarie 2015

Categorii: Conferinte si Seminarii

LECTOR INVITAT •• Irina COLCERU •• Evaluator proiecte, manager proiect, consultant international N URMA EVALUARII SE OBTINE CERTIFICAT DE ABSOLVIRE pentru ocupatia „Evaluator Proiecte”, Cod COR 241 263, recunoscut de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Educatiei Nationale.

I. NOTIUNI DE BAZA SI NOTIUNI SPECIFICE PRIVIND PROIECTELE SI EVALUAREA PROIECTELOR:

1. Prezentare generala a procesului de evaluare a proiectelor. Evaluarea proiectelor versus selectia proiectelor. Tipurile de evaluari existente; 2. Ciclul managementului proiectelor si cele cinci concepte majore ale evaluarii (Relevanta, Eficienta, Eficacitate, Impactul, Durabilitatea), dar si indicatorii de realizare/masurare; 3. Categorii si tipuri de evaluare, designul evaluarii si metodologii de evaluare, metode aplicate in studiile de evaluare; 4. Expertiza necesara in desfasurarea activitatii de evaluare proiecte.

II. IDENTIFICAREA OBIECTIVELOR SI PRIORITATILOR FINANTATORULUI, VIZATE DE PROIECT, PENTRU SELECTIA PROIECTELOR/A APLICATIILOR:

A. Evaluarea eligibilitatii si evaluarea strategica (relevanta, coerenta, calitate/impact) 1. Ghidul Solicitantului aferent, grila de selectie a proiectelor, incadrari ale criteriilor versus conceptele evaluarii; 2. Legatura intre matricea logica a proiectului si aplicarea conceptelor evaluarii.

B. Evaluarea operationala (management, structura de lucru, resurse)/Procesul de evaluare a proiectelor 1. Proiecte cu investitie versus proiecte fara investitie; 2. Identificarea maturitatii studiilor si analizelor efectuate in proiect/aplicatie (a obiectivelor, a partilor interesate, SWOT, etc.); 3. Analiza si evaluarea modului de redactare a proiectului raportat la obiectivele acestuia sau identificarea corectei formulari a designului proiectului.

III. EVALUAREA OPERATIONALA – ASPECTE TEHNICE SI ECONOMICE ALE PROIECTELOR DE INVESTITII (PROPUNERI DE PROIECTE CE CONTIN LUCRARI):

1. Analiza tehnica a studiilor de fezabilitate sau a PT si DDE, dupa caz; studiul partilor narative si a planselor; tipurile de proiecte si de documente tehnice ce fundamenteaza proiectul/aplicatia (tipuri de investitii: drumuri, canalizari, cladiri, etc. si tipuri de volume de specialitate componente ale documentatiilor tehnico-economice aplicabile, cat si tipuri de studii necesare obligatorii), HG 28/2008; 2. Modalitatea de compunere a partii economice a documentatiilor tehnico-economice (fluxul = antemasuratori-liste de cantitati de lucrari-devize pe categorii, de lucrari-devize pe obiect, devizul general-bugetul proiectului). Modalitati de verificare si evaluare a acestora; 3. Analiza economica si financiara a proiectelor, verificarea logicii celor 3 parti: analiza economica, analiza financiara, riscul si sustenabilitatea proiectului/aplicatiei; 4. Analiza si evaluarea modului de planificare a activitatilor si resurselor; 5. Solicitarea de clarificari, moduri de prezentare ale acestora; 6. Notarea propunerilor de proiecte/determinarea „scoring-ului” si a contractarii; 7. Studii de caz/exemple practice de evaluari, pe diferite grille ale programelor operationale din Romania (POSCCE /IMM-uri si Cercetare, POR /drumuri si centre de afaceri, POSDRU, POS Mediu /Axa 1).

IV. INTREBARI, DEZBATERI

Mai multe detalii: http://www.proiect-contaplus.ro/evaluator-proiecte-2/

Pret bilet: 900 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 387

Eveniment postat de organizator

proiect contaplus

Adaugat in urma cu 1966 zile, 18 Ian. 2015

Adaugat de proiect_contaplus

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 378

  • Ai ceva de zis?

    .