poze grow 1 2 isi deschide portile

Grow 1.2 isi deschide portile!

Iasi , Iasi. Luni 4 Octombrie 2010 09:00 - Duminică 24 Octombrie 2010
Sediul Aiesec, Uaic

Categorii: Conferinte si Seminarii

Un nou sezon de dezvoltare personala pentru liceeni: Grow 1.2 isi deschide portile!

Grow - proiectul inovativ cu expunere internationala ce isi propune sa dezvolte experiente de dezvoltare a caracterelor tinerilor liceeni din Romania - se pregateste de inchiderea primului ciclu complet de educatie non-formala complementara pentru liceeni. In perioada 1 noiembrie-15 decembrie 2010, in 11 orase din intreaga tara va avea loc Grow 1.2. Liceenii din anii terminali sunt asteptati sa se inscrie la cursuri in perioada 1-24 octombrie pe website-ul oficial al proiectului: www.growedu.ro



Inceputul lunii octombrie marcheaza startul campaniei de promovare Grow 1.2. „A world at your choice” ce urmareste pregatirea elevilor pentru o noua etapa, terminarea liceului, si primii pasi catre maturitate. Sub sloganul „Step up your choices” elevii care vor sustine examenul de Bacalaureat anul acesta sunt provocati sa-si depaseasca zona de confort a mediului familiar oferit de scoala si sa porneasca intr-o aventura extraordinara de autocunoastere si dezvoltare alaturi de studenti internationali voluntari, facilitatorii atelierelor din cadrul Grow 1.2 prin care vor explora ce posibilitati ii asteapta si care este calea care li se potriveste.

Grow, programul educational inovativ de lunga durata, desfasurat in perioada 2010-2015 isi propune printr-un pachet educativ si de consiliere complementar educatiei formale sa pregateasca tineri increzatori, cu o
buna cunoastere a slabiciunilor si a punctelor tari pe care le au si care actioneaza responsabil in luarea
deciziilor profesionale si personale. Programul Grow vrea sa devina prima optiune a elevilor de liceu in alegerea unui program de educatie inovativa prin care sa aiba acces la o dezvoltare a aptitudinilor, atitudinilor si la descoperirea valorilor personale.

In ultima etapa de dezvoltare specifica acestui program, Grow 1.2, participantii vor avea oportunitatea de a descoperi:
- ce parcurs vocational li se potriveste
- varietatea de oportunitati de cariera
- cum sa-si exprime intr-un mod profesionist propria identitate
- ce inseamna sa fii antreprenor
- care le sunt valorile personale si cum le determina alegerile in viata
- cum sa-si seteze obiective pentru succesul personal si profesional
- cum sa-si organizeze mai bine timpul

In cadrul Grow 1.2 pot participa elevi din 11 orase precum Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Iasi, Oradea, Pitesti, Targu-Mures, Sibiu, Suceava si Timisoara.

Grow 1.0&1.1, precendentul de succes al acestei editii, dedicat elevilor de clasa a 10-a si a 11-a ce a avut loc in 2 serii in perioada 26 iulie-3 septembrie 2010 a adunat peste 450 de elevi participanti din peste 15 orase, alaturi de 37 de studenti internationali pasionati de training care au venit special in Romania pentru a le oferi suportul si o perspectiva internationala elevilor participanti: „Lumea din exterior nu isi va putea nici macar inchipui cum 2 saptamani de vara iti pot influenta modul de a gandi si mai ales de a alege ce e potrivit pentru tine si pentru cei din jurul tau. Toate astea cu putina magie din partea unor oameni deosebiti, veniti de la mii de km distanta, pentru a ne invata sa ne redescoperim, sa apreciem absolut tot ce avem.[…] Nimic din ce a fost la Grow nu vom uita pentru ca indiferent cat de sus vom ajunge, intotdeauna trebuie sa stii de unde ai pornit.” (Madalina Popinciuc, clasa a 10-a, participant la Grow1.0&1.1,)

Elena Yasen, parinte al unui participant din editia Grow 1.0&1.1, a declarat: “In paralel cu formarea tinerilor in scoli, Grow aduce elevilor schimbari esentiale cu privire la cunoasterea si increderea de sine. Cu siguranta aceasta experienta este primul pas pentru ca tinerii nostri sa aiba aspiratii si viziuni pline de incredere spre un viitor mult mai bun.”

Ca si in celalalte orase, proiectul Grow a avut un real succes si in Constanta, unde liceeni si-au manifestat un mare interes pentru educatia non-formala. AIESEC Constanta in cei 17 ani de activitate a reusit sa transmita aceleasi principii si valori de la o generatie la alta, punand bazele unor proiecte dedicate studentilor, dar si unor proiecte precum Splash sau Learn Today Build Tomorrow dedicate elevilor de liceu, proiecte ce si-au format un statut in judetul de la malul marii.

Programul Grow se bucura de suportul partenerilor Fundatia Dinu Patriciu care sprijina si promoveaza educatia in toate formele ei si al ECDL, Qual Media si Antalis. De asemenea printre partenerii Grow 1.0&1.1 s-au numarat: Diverta, BIC si P&G. Partenerii media care sustin proiectul sunt: Kiss FM, Prima TV, Zile si Nopti, SPM Indoor Media si Calificativ.ro.

Pentru mai multe informatii despre programul Grow este disponibil site-ul oficial www.growedu.ro


AIESEC reprezinta cea mai mare organizatie de tineri la nivel international, fiind prezenta in peste 107 tari si teritorii si avand o istorie de 62 de ani in dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor. Organizatia ofera tinerilor o experienta de dezvoltare inedita bazata pe 7700 de oportunitati de leadership, 5500 de posibilitati de exchange, 470 de conferinte anuale, platforme virtuale si activitati de invatare in cadrul unui mediu international. Prezenta AIESEC in Romania s-a facut remarcata timp de 21 ani, extinzandu-se intr-un numar de 13 orase.

Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna ce are ca viziune dezvoltarea unei societati bazate pe valori prin educatie inovativa. Punem sub semnul intrebarii granitele educatiei traditionale si cream oportunitatea persoanelor de a accesa informatii de valoare, experiente de formare a caracterului, de a interactiona cu modele pozitive si de a avea parte de expunere internationala, cu scopul de a creste responsabilitatea personala si controlul fiecaruia asupra alegerilor personale.

Scoala de Valori
Alexandra Dinu, Specialist Comunicare,
0726 385 492
www.scoaladevalori.ro

AIESEC Romania
Daniela Tudor, Vicepresedinte Comunicare,
0746 074 872
www.aiesec.ro

AIESEC Constanta
Florin Sirbu, Promo & PR,
0765 015 660
www.aiesecconstanta.ro


*Sursa: inoras.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 751
andra elena

Adaugat in urma cu 4926 zile, 02 Oct. 2010

Adaugat de salexandra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1700

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .