poze cafenea literara
poze cafenea literara poze cafenea literara

Cafenea literară

Iasi , Iasi. Joi 14 Martie 2013 18:30
Palas Mall, nivel -1, Strada Palas 7A, librăria LIBRARIUM

Categorii: Jocuri si Concursuri

Echos Francophones la prima Cafenea Literară din 2013

Asociaţia Studenţilor Francofoni din Iaşi şi Lectoratul Francez din Iaşi, invită liceenii şi studenţii iubitori de francofonie şi de literatură să participe pe data de 14 martie 2013, ora 18:30, în librăria Librarium din Palas Mall, la prima cafenea literară din cadrul concursului naţional de poezie şi proză în limba franceză, Echos Francophones.

În cadrul acestei cafenele literare se va discuta despre: Fenomenul poeziei contemporane şi Scriitorul- între meserie și vocație. Ca invitaţi îi avem pe doamna lector de limbă franceză din Iaşi, Elena Thuault şi doamna Daniela Gîfu- cercetător postdoc. la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, Facultatea de Informatică, autorul volumului de poezii „PĂCATUL NELINIŞTII / LE PÉCHÉ DE L’INQUIÉTUDE”, alături de care vom încerca să redescoperim poezia contemporană.

De asemenea, participanții vor avea ocazia să recite, să asculte și să discute pe marginea unor opere literare propuse de organizatori și să interacționeze cu personalități culturale din Iași. Accesul la aceste creaţii literare supuse analizei se va realiza şi într-o manieră mai puţin convenţională, aflată la cumpăna artelor clasice: teatru şi muzică.

Acest eveniment este organizat în cadrul concursului de poezie și proză în limba franceză Echos Francophones ajuns în acest an la cea de-a VIII-a ediție şi va fi urmat de o a doua cafenea literară. Rolul acestora este constituit de familiarizarea cu temele propuse anul acesta pentru concurs: Le cri de l’âme francophone, La guerre des mots şi Les rêves qui mènent nulle part, de dezbaterea lor pe baza textelor înscrise în concurs, precum și pe baza altor opere provenite din spațiul francofon. Cele două cafenele vor suscita controverse cu privire la actualitatea fenomenului numit „poezie”, în special în rândul tinerilor de astăzi.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1022

Eveniment postat de organizator

ana ionita

Adaugat in urma cu 3620 zile, 12 Mar. 2013

Adaugat de Ana10344

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Iasi
  • Ai ceva de zis?

    .