poze festival de folclor la coala elena cuza din ia i

FESTIVAL DE FOLCLOR LA ȘCOALA „ELENA CUZA” DIN IAȘI

Iasi , Iasi. Vineri 19 Mai 2017 17:00 - Sâmbătă 20 Mai 2017
stradela Canta nr.10

Categorii: Muzica si Concerte , Festivaluri

Numar min/max participanti: 500/800

Festivalul Județean de Folclor ”Muguri de cântec și joc” - ediția a IV-a, 19-20 mai 2017

Școala Gimnazială ”Elena Cuza”, cu sediul în Iași, pe Stradela Canta nr. 10, organizează a IV-a ediție a Festivalului Județean de Folclor ”Muguri de cântec și joc”, inclus în Calendarul Județean al Activităților Educative. Prin implicarea unui număr de peste 350 de elevi din învățământul primar și gimnazial (20 de grupuri folclorice) și a 35 de cadre didactice, proiectul urmărește promovarea folclorului muzical-coregrafic în mediul școlar ieșean ca o alternativă de petrecere a timpului liber al elevilor, dar și ca modalitate de valorificare și conservare a patrimoniului cultural românesc.
Proiectul se derulează în parteneriat cu organizații locale: Inspectoratul Școlar Județean, Primăria Municipiului, Muzeul de Etnografie din cadrul Complexului Național Muzeal Moldova, Palatul Copiilor, Asociația pentru tineret ”Eventum”, Asociaţiunea ASTRA - Despărțământul „Mihail Kogălniceanu” și Asociația de părinți SELCUZIS.
Evenimentul va debuta în ziua de 19 mai 2017, la ora 15:00, cu workshop-ul ”Autenticitate şi specific local în portul popular românesc din zona Moldovei”, în incinta Palatului Culturii din Iași. Pe 20 mai 2017, începând cu ora 10.00, va avea loc Parada Portului Popular, desfășurată în zona Păcurari – Canta, urmată de Spectacolul Folcloric, planificat a se încheia în jurul orei 14.30.
Alături de grupurile de elevi înscrise în festival, pe scenă vor fi prezenți invitații speciali: Ansamblul Folcloric „CĂTĂLINA” de la Palatul Copiilor din Iași și Colectivul de Cântec și Joc ”VATRA SATULUI” din Republica Moldova.
Organizarea în aer liber a spectacolului folcloric permite prezența unui număr mare de spectatori. Alături de oficialități, cadre didactice, părinți ai elevilor participanți, sunt așteptați toți ieșenii care iubesc cântecul si dansul tradițional românesc.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1021

Eveniment postat de organizator

ciobanica

Adaugat in urma cu 2035 zile, 14 Mai. 2017

Adaugat de Cellena

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

  • Ai ceva de zis?

    .