poze festival de folclor la coala elena cuza din ia i

FESTIVAL DE FOLCLOR LA ȘCOALA „ELENA CUZA” DIN IAȘI

Iasi , Iasi. Vineri 19 Mai 2017 17:00 - Sâmbătă 20 Mai 2017
stradela Canta nr.10

Categorii: Muzica si Concerte , Festivaluri

Numar min/max participanti: 500/800

Festivalul Județean de Folclor ”Muguri de cântec și joc” - ediția a IV-a, 19-20 mai 2017

Școala Gimnazială ”Elena Cuza”, cu sediul în Iași, pe Stradela Canta nr. 10, organizează a IV-a ediție a Festivalului Județean de Folclor ”Muguri de cântec și joc”, inclus în Calendarul Județean al Activităților Educative. Prin implicarea unui număr de peste 350 de elevi din învățământul primar și gimnazial (20 de grupuri folclorice) și a 35 de cadre didactice, proiectul urmărește promovarea folclorului muzical-coregrafic în mediul școlar ieșean ca o alternativă de petrecere a timpului liber al elevilor, dar și ca modalitate de valorificare și conservare a patrimoniului cultural românesc.
Proiectul se derulează în parteneriat cu organizații locale: Inspectoratul Școlar Județean, Primăria Municipiului, Muzeul de Etnografie din cadrul Complexului Național Muzeal Moldova, Palatul Copiilor, Asociația pentru tineret ”Eventum”, Asociaţiunea ASTRA - Despărțământul „Mihail Kogălniceanu” și Asociația de părinți SELCUZIS.
Evenimentul va debuta în ziua de 19 mai 2017, la ora 15:00, cu workshop-ul ”Autenticitate şi specific local în portul popular românesc din zona Moldovei”, în incinta Palatului Culturii din Iași. Pe 20 mai 2017, începând cu ora 10.00, va avea loc Parada Portului Popular, desfășurată în zona Păcurari – Canta, urmată de Spectacolul Folcloric, planificat a se încheia în jurul orei 14.30.
Alături de grupurile de elevi înscrise în festival, pe scenă vor fi prezenți invitații speciali: Ansamblul Folcloric „CĂTĂLINA” de la Palatul Copiilor din Iași și Colectivul de Cântec și Joc ”VATRA SATULUI” din Republica Moldova.
Organizarea în aer liber a spectacolului folcloric permite prezența unui număr mare de spectatori. Alături de oficialități, cadre didactice, părinți ai elevilor participanți, sunt așteptați toți ieșenii care iubesc cântecul si dansul tradițional românesc.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 752

Eveniment postat de organizator

ciobanica

Adaugat in urma cu 939 zile, 14 Mai. 2017

Adaugat de Cellena

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Iasi
 smiley_omul turneu national

@Smiley_Omul - Turneu National

Iasi, Iasi. Joi 12 Decembrie 2019
paula seling colindam colindam

Paula Seling - Colindam, Colindam

Iasi, Iasi. Marţi 10 Decembrie 2019
tapinarii in iasi lansare album sageata spre cer

Tapinarii in Iasi - Lansare album "Sageata spre cer"

Iasi, Iasi. Sâmbătă 14 Decembrie 2019
targul de craciun ia i 2019

Târgul de Crăciun Iași 2019

Iasi, Iasi. 13 Dec 2019 - 5 Ian 2020
  • Ai ceva de zis?

    .