poze concert fanfara ciocarlia

Concert Fanfara Ciocărlia

Iasi , Iasi. Duminică 12 Noiembrie 2023
Sala Unirii - Cinema Victoria

Categorii: Muzica si Concerte

Fanfara Ciocarlia își continuă turneul aniversar în România, cu primele date confirmate la București (8 noiembrie, Arenele Romane), Cluj-Napoca (10 noiembrie, Zazen. Street Food Garden), Brașov (11 noiembrie, Kruhnen Musik Halle) și Iași (12 noiembrie, Sala Unirii).

Duminică, 12 noiembrie, legendara formație balcanică ajunge la Iași, unde vor concerta pe scena Unirii, începând cu ora 20:00.
Bilete se găsesc în rețeaua iabilet.ro, iar primele categorii de bilete early bird au fost puse în vânzare. Fanfara Ciocărlia, formată din 12 lăutari de origine romă din satul Zece Prăjini, nord-estul României, a aniversat 25 de ani de activitate în anul 2021, pornind apoi într-un turneu extensiv de promovare a albumului „It Wasn’t Hard to Love You”, pe care îl continua anul acesta în orașe din România.
Povestea Fanfarei Ciocărlia a început în urmă cu peste 25 de ani, pe un drum aparent fără sfârșit, întortocheat și accidentat, ce trece printre dealuri care nu-și doresc să fie numite munți – undeva în nord-vestul României, aproape de granița cu Moldova. Se văd ultimele case, ce par aruncate la întâmplare într-o pictură de Chagall, stând în noroi, crăpate și colorate cu îndrăzneală, cu ferestrele lor larg deschise, holbându-se la trecători.
Talentul ireal al celor din Fanfara Ciocărlia de a face alămurile balcanice să atingă note de jazz, pop și rock, toate executate cu o precizie nebună de tempo-uri nestăpânite, le-a oferit statusul cultural și i-a pus permanent pe scena muzicii, de la punk, la clasic.
De-a lungul anilor, muzica Fanfara Ciocărlia s-a auzit pe coloana sonoră a filmelor „Borat – Subsequent Moviefilm” (USA, 2020, r. Jason Woliner), „Hotel Beograd” (Rusia, 2020, r. Konstantin Statskiy), „Becoming Bond” (USA, 2017, r. Josh Greenbaum), „Borat – Cultural Learnings of America” (USA, 2006, r. Larry Charles) și „Head On” (Germania, 2004, r. Fatih Akin)
Albumul “It Wasn’t Hard to Love You” (lansat în 2021), odă muzicală adusă ascultatorilor Fanfara Ciocărlia din întreaga lume – reprezintă cel mai recent capitol din povestea marii trupe din micul sat, o trupă ce dorește să readuca zâmbetele pe fețele oamenilor, o trupă ce tânjește către un viitor plin de concerte palpitante ce se prelungesc în nopțile târzii.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 488
Cuvinte cheie: jazz , rock , Evenimente Iasi
iulia

Adaugat in urma cu 294 zile, 09 Iul. 2023

Adaugat de iulia2020

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 32

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .