poze fuego turneul omagial serenada pentru dan spataru la iasi
poze fuego turneul omagial serenada pentru dan spataru la iasi poze fuego turneul omagial serenada pentru dan spataru la iasi

FUEGO - Turneul omagial: "SERENADA PENTRU DAN SPATARU" la Iasi

Iasi , Iasi. Marţi 25 Martie 2014 19:00
Casa de Cultura a Studentilor

Categorii: Muzica si Concerte

FUEGO il readuce pe DAN SPATARU acolo unde ii este locul, in sufletul romanilor. Cel supranumit "regele aplauzelor" va fi prezentat, prin muzica, de catre cel care ii calca pe urme, fiind un artist la fel de indragit - FUEGO.

Asociatia Culturala "Alternative Culturale", impreuna cu Agentia de Impresariat Artistic "Ioan Munteanu" prezinta turneul extraordinar de primavara: "SERENADA PENTRU DAN SPATARU", sustinut de FUEGO, in 10 dintre cele mai importante orase ale tarii. 

Spectacolul omagial il va avea in centru pe cel a carui muzica a ramas nemuritoare, pe Dan Spataru, intr-o prezentare inedita. Fuego a pregatit numeroase surprize, momente inedite, un LP dedicat maestrului, un joc intre teatru si interpretare, o noua infatisare a "lumii muzicale" numita SPATARU, o istorie pe un patefon al vremilor, cu o coloana sonora nemuritoare. 
Turneul "SERENADA PENTRU DAN SPATARU" va fi o colectie a celor mai frumoase cantece din muzica romaneasca, o reverenta facuta de Fuego in fata modelului sau, intr-o interpretare inedita, spectaculoasa, amintindu-ne ca esenta viitorului sta in felul in care ne aducem aminte, in care actionam si pretuim valorile. 
Paul Surugiu – FUEGO: 
"Indiferent de cat de mult s-ar dezvolta lumea, muzica, genurile si artistii, pentru a evolua si pentru a descoperi ce inseamna parcurs si succes, este important sa cunosti activitatea celor care au reprezentat idoli pentru o generatie, sa-i pretuiesti si sa le acorzi locul meritat in istorie. In cazul nostru, Dan Spataru a fost, este si va fi idol pentru Romania! 
Dan Spataru a fost in sine, un spectacol, emanand decenta, verticalitate, perseverenta, reusind astfel, cu timbrul sau inconfundabil, sa creeze un anumit tip de folclor urban, de piese care se canta oricum, peste tot, de oricine, la orice ora. 
Asta dovedeste ca muzica sa e vie, ca spiritul sau e prezent, ca versurile, fanfara, tarancuta, drumurile sunt printre noi. Personal, cred ca nimeni nu ar putea egala vreodata la capitolul pretuire locul pe care Dan Spataru il are in memoria si existenta mea, asta pentru ca am crescut cu imaginea sa, am copilarit pe-acele acorduri si-am ajuns astazi, in acest punct, luandu-l drept exemplu. 
Asa cum unii il au pe Gilbert Becaud, altii pe Salvatore Adamo, ori Gianni Morandi, asa exista pentru romani Dan Spataru si cred cu ardoare, atat prin acest spectacol, cat si in fiecare moment, ca e necesar sa-i reactualizam memoria, cantecul, viata si decenta. Pentru ca Dan Spataru este un erou real la care ne raportam si pe care il oferim drept exponent atunci cand suntem intrebati de marile figuri ale muzicii. 
Maestre Dan, sa-mi traiesti si impreuna, sa reinviem si sa cantam spiritul tau, serenada ta, intr-o serenada numita: SPATARU." 

Biletele se pot procura de la casele de bilete ale fiecarei sali de spectacol. Turneul este realizat cu sprijinul societatilor: S.C. "Proxima Moda" S.R.L – Panciu (Manager General: Elena Stoica), "Hidroconstructia" S.A. Bacau si "Monsson Group". 
Partenerii media ai evenimentului sunt: "Familia Favorit", "Cotnari", "Lulyon by Proxima Moda", "Libertatea", "Actualitatea muzicala", Editura "Anamarol", Asociatia Culturala "Regal D'Art", "Confluente literare", "Jurnalul de Drajna", "Ultima ora", "Literatorul" si "Euromusic". 
Pentru informatii suplimentare, puteti suna la numarul de telefon: 0746774204. 

Mai multe detalii: http://fuegoromaniafanclub.blogspot.ro/2014/01/fuego-turneul-extraordinar-de-primavara.html

Comenteaza pe Facebook
fuego s blog

Adaugat in urma cu 3706 zile, 03 Feb. 2014

Adaugat de Fuego's Blog

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 139

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .