poze maxim belciug in concert extraordinar la teatrul fix

Maxim Belciug in concert extraordinar la Teatrul FIX

Iasi , Iasi. Sâmbătă 13 Aprilie 2013 20:00 - Sâmbătă 13 Aprilie 2013
Teatrul FIX, str. Cuza Voda, la subsol (fix intre Piata Unirii si Filarmonica)

Categorii: Muzica si Concerte

Sambata, 13 aprilie 2013, la ora 20.00, chitara lui Maxim Belciug va rasuna pe scena Teatrului FIX din Iasi. Chitaristul revine in capitala Moldovei pentru prima data in ultimii 3 ani, intr-un concert extraordinar prilejuit de prezentarea celui mai recent CD al sau, intitulat “Incantari”.

Sambata, 13 aprilie 2013, la ora 20.00, chitara lui Maxim Belciug va rasuna pe scena Teatrului FIX din Iasi. Chitaristul revine in capitala Moldovei pentru prima data in ultimii 3 ani, intr-un concert extraordinar prilejuit de prezentarea celui mai recent CD al sau, intitulat “Incantari”. Publicul se va putea bucura de un program variat, cu inflorituri baroce, ritmuri de tarantela, valsuri ruseşti sau nostalgii in pas de tango, impletite eclectic in cantari de chitara.

Maxim Belciug este unul dintre cei mai carismatici muzicieni romani de astazi. Nonconformist si activ, chitaristul si-a obisnuit publicul cu un tip de act artistic bazat pe sinceritate totala. In Romania, a sustinut numeroase concerte, de la prima scena a tarii - Ateneul Roman - pana la locatii mai neobisnuite, precum cheiul Dambovitei din Bucuresti sau Pestera Bolii din Petrosani. In strainatate, chitara sa s-a facut deseori apreciata, in recitalurile sustinute in Franta, Italia, Ungaria, Serbia, Austria, Scandinavia, Polonia si chiar pe taramul natal al chitarei, Spania. Discret ca persoana, dar expresiv pana la nastrusnicie ca muzician, Maxim Belciug abordeaza un repertoriu eclectic, trecand cu gratie, intr-un stil personal, de la baroc la muzica latino-americana sau de la romantici la flamenco, strunindu-si chitara sa caute mereu muzica pura, vie si plina de culoare. Astfel, aparitiile sale in concert se bucura intotdeauna de ecoul special al trecerii unei pasari rare.

Incantari - cel mai recent CD solo al chitaristului Maxim Belciug - se inscrie in acelasi tipar. Cele 18 piese incluse pe CD deapana, in fraze cu sonoritati diverse, cand pasionale, cand atinse de reverie, o poveste de dragoste. Dragostea chitaristului pentru instrumentul sau, pentru muzica si pentru frumos, sub care se ascunde speranta ca “frumusetea va salva lumea”.

Concertul are loc sambata, 13 aprilie 2013, ora 20.00, la Teatrul FIX din Iasi, situat in str. Cuza Voda, la subsol (fix intre Piata Unirii si Filarmonica). Bilet simplu: 20 lei. Bilet cu CD inclus: 40 lei. Rezervari: 0743 915 868, www,teatrufix.ro

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/601124096565938/?ref=22

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 491

Adaugat in urma cu 2511 zile, 08 Apr. 2013

Adaugat de kitarodia

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 55

Alte Evenimente din Iasi
concert directia 5 povestea noastra

Concert Directia 5 - Povestea Noastra

Iasi, Iasi. Duminică 1 Martie 2020
the motans

The Motans

Iasi, Iasi. Vineri 28 Februarie 2020
teatru bani din cer

Teatru: Bani din cer

Iasi, Iasi. Luni 24 Februarie 2020
spectacol copii frozen regatul inghetat

Spectacol copii: Frozen Regatul Inghetat

Iasi, Iasi. Sâmbătă 29 Februarie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .