poze acrobatul

ACROBATUL

Iasi , Iasi. Miercuri 7 Octombrie 2009 10:00
Teatru Luceafarul

Categorii: Spectacole si Filme

SEREZ DE LUZ TEATRO SAO PAOLO BRAZIL

Istoria lui Seres de Luz Teatro a început în Brazilia, în 1994, cînd Lily Curcio si Abel Saavedra au început sa faca teatru cu scopul de a juca pentru orice fel de public, oriunde l-ar putea gasi. În 1996, dupa contactul cu Grupul Interdisciplinar pentru Cercetari Teatrale al Universitatii Campina, artistii au devenit pasionati de universul extraordinar al clovneriei. Au descoperit rapid ca papusaria si clovneria sînt înrudite. Au participat la numeroase workshops-uri internationale, unde si-au desavîrsit arta: Londra, la Scoala Internationala Philippe Gaulier; Spania, la un atelier de animatie si mînuire sustinut de maestrul Philippe Genty si Mary Underwood. La Roma, au lucrat cu celebrul Nani Colombaioni, unul dintre cei mai buni clovni de pe mapamond. Colombaioni a fost consultantul lui Fellini pentru filmele La Strada si Clovnii.
Serez de Luz Teatro a jucat pentru publicul din Taiwan, Cehia, Norvegia, Italia, Spania, Elvetia, Peru, Ecuador, Bolivia, Mexic, Columbia, Argentina.
În Acrobatul îl întîlnim pe clovnul Jasmim într-o saga traditionala în cursul careia acesta se straduieste, fara succes, sa-l învete pe Pipo, o mascota mai putin obisnuita, sa execute acrobatii care îti taie respiratia. Cei doi formeaza un cuplu foarte special, avînd o relatie în care antrenorul si mascota surprind audienta cu tandretea si simplitatea lor. Acrobatul apartine ca gen traditiilor clovneriei, spectacolului cu clovni de tip clasic, spectacolul fiind rezultatul întîlnirii, în Italia, în 1998, cu maestrul Nani Colombaioni. De la premiera lui, la Berna, în 1998, a fost prezentat cu mare succes în Spania, Italia, Columbia, Peru, Norvegia, Argentina si Brazilia.
Distributie: Lily Curcio and Abel Saavedra
Regia: Nani Colombaioni
50 min, public mixt
Cu sprijinul Ministerului Culturii din Brazilia

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 314
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 3886 zile, 04 Oct. 2009

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Iasi
iasi seminar gratuit atrage abunden a in viata ta

Iasi. Seminar gratuit – Atrage Abundența în Viata Ta!

Iasi, Iasi. 27 Mai 2020 - 27 Mai 2020
  • Ai ceva de zis?

    .