poze festivalul filmului rus kino la iasi

Festivalul filmului rus Kino+ la Iasi

Iasi , Iasi. Luni 25 Iulie 2011 - Duminică 31 Iulie 2011

Categorii: Spectacole si Filme

Festivalul filmului rus Kino+

Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania organizeaza “Festivalul filmului rus Kino+”, un festival al premierelor cinematografice rusesti pe marele ecran din Romania.

La Iasi, vor fi rulate in premiera pe marele ecran din Iasi filme in cadrul Festivalului Kino+, perioada 25 – 31 iulie 2011, la Casa de Cultura “Mihai Ursachi”. ACCESUL ESTE LIBER!

Programul Saptamanii premierelor cinematografice rusesti pe marele ecran din Iasi:

Luni, 25 iulie – Italianul (2005), regizor Andrei Kravciuk/ Drama

Sinopsis: O familie fara copii din Italia soseste la un orfelinat din provincie pentru a infia un copil din Rusia. Vania, un baietel de 6 ani, este pe placul oaspetilor, asfel ca ceilati copii il poreclesc “italianul”. Pe Vania il asteapta o viata lipsita de griji in insorita Italie, insa chemarea sangelui nu ii da pace: baietelul se hotaraste sa isi gaseasca mama si pleaca in cautarea ei…



Marti, 26 iulie – Oamenii jazz-ului (1983), regizor Karen Sahnazarov/ Comedie muzicala

Sinopsis: Rusia Sovietica. Anii ‘20. Perioada Noii Politici Economice. Studentul Kostea Ivanov este foarte interesat de un nou gen muzical – jazz. Din aceasta cauza, este exmatriculat de la scoala, dandu-i-se de ales: studiile sau muzica preferata. Konstantin alege jazz-ul. In urma anuntului lui Kostea, i se alatura Steopa care canta la banjo si Jora care canta la tobe. Trupa proaspat infiintata incepe repetitiile.



Miercuri, 27 iulie – Asasinul Tarului (1991), regizor Karen Sahnazarov/ Drama, film istoric

Sinopsis: In noaptea dinspre 16 spre 17 iunie 1918, la Ekaterinburg a fost ucis, fara judecata, tarul Nikolai II impreuna cu familia si apropiatii sai. Dupa cateva zeci de ani, un martor ocular, fost detinut, iar in prezent – vechi rezident al unui ospiciu, povesteste despre evenimentele petrecute in acea noapte ingrozitoare, considerandu-se asasinul tarului.



Joi, 28 iulie – Brigada artistica de agitatie “Da-n dusman!” (2007), regizor Vitali Melnikov/ Tragicomedie

Sinopsis: In timpul razboiului, un grup de artisti, avand la bordul vasului cu care calatoreau un cinematograf ambulant, merg de-a lungul unui rau siberian pe ale carui maluri locuiesc fosti chiaburi stramutati aici de pe intregul teritoriu al Uniunii Sovietice. Echipa de artisti opreste in fiecare localitate, da concerte si ruleaza filme.



Vineri, 29 iulie – Sirli-mirli (1995), regizor Vladimir Mensov/ Comedie

Sinopsis: Sunteti invitati la o adevarata nunta ruso-americano-evreiasco-tiganeasco-japonezo-indiana! In program: dezvaluirea unor secrete de familie, intalnirea a doi-trei (maximum cinci) frati, disparitia si aparitia unui diamant urias, urmariri, dans, cantec, schimb de neveste, neutralizarea mafiei, mancare de varza si aperitive cu carne si cireasa de pe tort – o calatorie in grup in Canare si acordarea titlului de maresal.



Sambata, 30 iulie – Fiica din America (1995), regizor Karen Sahnazarov/ Drama, comedie

Sinopsis: Personajul principal, un muzicant dintr-unul dintre restaurantele moscovite vine la San Francisco pentru a o rapi… pe fiica sa. Micuta Aniuta fusese adusa in secret in America de fosta lui sotie atunci cand se casatorise cu un american respectabil.Dupa o intalnire emotionanta dintre tata si fiica, incepe calatoria acestora cu auto-stop-ul prin toata America, o calatorie plina de peripetii si situatii amuzante.



Duminica, 31 iulie – Steaua (2002), regizor Nikolai Lebedev/ Actiune, drama, aventuri, razboi, film istoric

Sinopsis: Anul 1944. Un grup de cercetasi trece linia frontului pentru a verifica informatiile existente privind pozitiile ocupate de dusmani. Treptat, cercetasii se conving de faptul ca inamicul se reorganizeaza pentru un contraatac decisiv. Comandantul grupului hotaraste sa patrunda pana la un nod feroviar unde, conform informatiilor obtinute recent, se afla comandamentul.

Mai multe detalii: http://www.kino-plus.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1023
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Iasi
radu anton

Adaugat in urma cu 4654 zile, 20 Iul. 2011

Adaugat de Radu2.0

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1517

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Cum a fost?
    _man_small
    Iulia   26 Iul. 2011, 13:27:42

    Am aflat, din pacate, muuult prea tarziu :( Filmele incep la 19, eu am aflat aseara la 19:30. Si chiar voiam sa-l vad in mod deosebit pe cel de ieri

    _man_small
    Dan C   26 Iul. 2011, 10:20:08

    incearca la contact pe site: Iuliana Timofte 0766-739 676, Svetlana Crăciun 0735-012 900

    _man_small
    Iulia   25 Iul. 2011, 13:18:53

    Ok, toate bune si frumoase :) Dar la ce ora/ore se desfasoara eventul?


    .