poze  programul cinefan

Programul CineFan

Iasi , Iasi. Sâmbătă 18 Septembrie 2010 19:00 - Sâmbătă 2 Octombrie 2010
Moldova Mall

Categorii: Spectacole si Filme

Se vor proiecta filmele "Ciobanul zburator" si "Doctorul nebun"

Cinema: Programul CineFan

11 septembrie – 2 octombrie

Cinema: programul CineFAN

IIFF – Festivalul International de Film de la Iasi lanseaza editia a doua a Programului CineFAN, simbata, 11 septembrie, ora 19, la Moldova Mall, etaj 6.
Programul CineFAN se va desfasura intre 11 septembrie si 2 octombrie, in fiecare simbata din acest interval (11, 18, 25 septembrie dar si pe 1 si 2 octombrie).

IIFF – Festivalul International de Film de la Iasi aduce in Programul CineFAN si realizeaza intilnirea publicului festivalului IIFF cu tinerii regizori romani si filmele lor. Obiectivele Programului CineFan sint promovarea noului film romanesc si a tinerilor regizori si readucerea publicului in salile de cinema.

Daca anul trecut, regizorii s-au intilnit cu tinerii elevi si studenti acolo unde ei invata, anul acesta vom incerca sa ducem filmul romanesc de calitate in spatiile unde acestia isi petrec timpul liber, mai precis in mall. Existenta unor sali de cinema care nu sint exploatate in acest moment, ne permite sa incercam sa impingem un pas mai departe dorinta noastra de a readuce publicul in salile de cinema. Proiectiile in spatii dedicate invatamintului au fost placute, dar speram ca tinerii vor fi cuceriti de diferenta intre filmul vazut pe ecrane mici sau monitoare si atmosfera deosebita din salile de proiectie.

Primul regizor invitat este Catalin Musat, regizor, producător şi scenarist care a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti in 2007. Doctorul nebun (20'), film care a obţinut Premiul pentru cel mai bun documentar la Festivalul DaKino (2004), spune povestea unui Crăciun petrecut la marginea oraşului. Pentru dependenţii de heroină de acolo, această zi e una ca oricare alta.

Ciobanul Zburător (26') distins cu Premiul pentru cel mai bun documentar - Atelierul Aristoteles de la Sibiu (2008), Menţiune specială - Festivalul de film de la Locarno (2008), Menţiune specială - DaKino (2008), şi Premiul pentru cel mai bun documentar - IPFF (2009), prezintă schimbările care survin în viaţa anostă a cinci ciobani de la o stână din zona Sibiului în momentul în care în zonă demarează construcţia unui aerodrom.

Proiectia acestor filme va avea loc de la ora 19.00 la Moldova Mall, etaj 6. Dupa proiectie, Catalin Musat va ramine la o discutie cu cei interesati. Dupa aceasta discutie, de la ora 21.00, va incepe Retrospectiva IIFF 2009. Filmul proiectat pe 11 septembrie va fi cistigatorul Trofeului IIFF 2009, filmul The Messenger, regizat de Oren Moverman, cu Woody Harrelson si Ben Foster in distributie. Aceasta retrospectiva va avea loc dupa fiecare seara de program CineFan, pe datele de 11, 18, 25 septembrie, pe 1 si 2 octombrie. Intrarea este libera!

Asociatia Romana de Film Independent si Capricorn&Capricorn Productions, sprijiniti de Institutia Prefectului Iasi si de Moldova Mall, in colaborare cu RoFilco Iasi, au initiat a doua editie a Programului CineFan pentru a suplini lipsa oricarei forme de educatie cinematografica in orice forma de invatamint, pentru a promova filmul romanesc si tinerii creatori, pentru a readuce firescul gestului de a merge la cinema.

Coordonatorii programului sint presedintele ARFI/IIFF, Ciprian Alexandrescu, producatorul general al IIFF, Valentino Rudolf, Emanuel Lazarescu, directorul IIFF si Vlad Gliga, project manager IIFF.

Sursa: www.360city.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 530
Cuvinte cheie: Film , 2010 , Evenimente Iasi
andra elena

Adaugat in urma cu 4971 zile, 14 Sep. 2010

Adaugat de salexandra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1700

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .