poze masa critica martie 2010

Masa Critica - martie 2010

Iasi , Iasi. Vineri 26 Martie 2010 18:00
Rond Agronomie

Categorii: Sport si Excursii

Data: 26.03.2010

Vineri 26 martie, ora 18.00, la Rond Agronomie se vor întâlni toti iesenii amatori de plimbari pe bicicleta, pentru editia din luna martie a activitatii Masa Critica. La acest eveniment este binevenit oricine, indiferent de vârsta sau profesie, singura conditie fiind detinerea unei biciclete sau a altui mijloc de transport nemotorizat.

Masa Critica este o plimbare în masa cu bicicletele, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecarei luni, în mai multe orase de pe glob. Masa Critica nu este condusa de nimeni, si nu are nici un mesaj oficial, cu toate ca este în general înteleasa ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) si de a atrage atentia asupra problemelor de siguranta a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiti sa împarta drumul cu traficul motorizat.

Masa Critica a fost initiata în 1992 în San Francisco si în prezent se desfasoara lunar în peste 300 de orase din întreaga lume. În România, Masa Critica are loc în Brasov, Bucuresti, Iasi, Oradea, Ploiesti, Târgu Mures, Timisoara, Cluj Napoca si Sibiu.

În orasul Iasi, prima editie Masa Critica a avut loc în anul 2008, însa din lipsa unei organizari unitare, actiunea a fost întrerupta pentru un timp. În 2009 ea a fost reluata si în prezent este promovata de Asociatia Mai Bine prin blogul http://criticalmassiasi.blogspot.com/.
Traseul obisnuit este Rond Agronomie – Bd. Carol I – Bd. Stefan cel Mare – Podu Ros - Splai Bahlui – Tudor Vladimirescu – Bd. Independentei – Casa de Cultura a Studentilor.
*Sursa: 360city.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 392
Cuvinte cheie: 2010 , critica , masa , Evenimente Iasi
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 3830 zile, 25 Mar. 2010

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

  • Ai ceva de zis?

    .