poze targul de craciun ia i 2019

Târgul de Crăciun Iași 2019

Iasi , Iasi. Vineri 13 Decembrie 2019 - Duminică 5 Ianuarie 2020

Categorii: Targuri

În perioada 13 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014 are loc prima ediţie a Târgului de Craciun din Iaşi. Evenimentul se desfășoară pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt și Strada Costache Negri, zilnic, între orele 9.00-20.00.

Pe lista bunătăţilor specifice sărbătorilor de iarnă care pot fi achiziţionate de la Târg se află preparate din carne, brânzeturi de oaie şi capră, caşcaval, pastramă, cârnaţi tradiţionali, tocană de iarnă, produse de patiserie, mere coapte, turte moldoveneşti, cozonaci, plăcinte, prăjituri cu miere şi scorţisoară, sucuri naturale de fructe, palincă, vin fiert cu arome de portocale, cuişoare şi scorţişoară.


Gurmanzii se vor bucura şi de produse culinare din bucătăria internaţională. În același timp, vizitatorii vor putea cumpăra accesorii de brad şi decoraţiuni de Crăciun, lumânări decorative lucrate manual, ornamente, precum şi alte produse de artizanat.


Târgul va oferi şi variante de petrecere a timpului liber. Atmosfera sărbătorilor va fi întreţinută de grupuri de colindători şi urători, participanţi la Festivalul folcloric „Datini şi obiceiuri de iarnă”. În fiecare seară, între orele 17.00-18.00, în cadrul târgului se vor derula diverse momente artistice susţinute de trupa Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul” Iași, soliştii Filarmonicii de Stat „Moldova” şi alţii. Totodată, mai multe grupuri corale și-au anunțat intenția de a-i colinda pe cei care vor veni la Târg.


Pentru prima dată la un astfel de târg va participa şi Direcţia Silvică Iaşi, care va comercializa brăduţi naturali în ghivece.


Expozanţii vor participa la concursul pentru cea mai frumoasă căsuță.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 846
aleonte yasmine

Adaugat in urma cu 1098 zile, 05 Dec. 2019

Adaugat de cucubaubau13

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3639

  • Ai ceva de zis?

    .