poze kurtosfest picnic ozosep targ la iarba verde
poze kurtosfest picnic ozosep targ la iarba verde

KurtosFest & Picnic Ozosep - targ la iarba verde

Ilfov , Mogoşoaia. Sâmbătă 24 Iunie 2017 10:00 - Duminică 25 Iunie 2017
Parcul Mogosoaia

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte , Targuri

Eveniment repetitiv: Lunar

Primul festival al kurtosului și Picnic Ozosep cu produse tradiționale va avea loc in Parcul Mogosoaia. Gusturi unguresti, produse artizanale de mult bun gust, gulas, bere artizanala locala si hotdog secuiesc ii asteapta pe gurmanzi. Copii sunt asteptati cu o zona dedicata lor cu tobogane, trenulet si trambulina dar si cu ateliere de creatie de lucru cu pasla si de pictura iar iubitorii de muzica buna vor putea asculta un concert special al celebrului A.G. Weinberger, Mr Blues al Romaniei, alaturi de trupa One More Minute din Borsec.

În weekendul 24-25 iunie, gusturile specifice ale mâncărurilor ungurești vor putea fi savurate în cadrul unui frumos picnic pe pajiștea superbă din Parcul Mogoșoaia. Cei mai buni dintre micii producători de mâncăruri și obiecte artizanale din Harghita, Covasna și Mureș vor participa la această specială ediție a târgului gastro-cultural Ozosep. Evenimentul va găzdui și prima ediție a Kurtos Fest, în cadrul căreia kurtosarii vor pregăti pe loc kurtoskalacs delicios, pe jar, dar și o serie de specialități pornind de la acest preparat specific, cum ar fi ice-kurtos, adică kurtos cu înghețată dar și cel cu fructe. De nelipsit va fi și lángos-ul bun, cu smântână, cașcaval și un strop de usturoi, sau dulce - cu ciocolată sau gem.

Mezeluri deosebite, de calitate excepțională, brânzeturi artizanale delicioase, gemuri și siropuri din fructe alese, miere pură din munți, pâine bună de casă cu cartofi din Covasna, prăjituri speciale, ceaiuri din plante culese cu atenție, pateu de bibilică, ciocolată artizanală și de casă, sărățele și multe alte preparate delicioase așteaptă vizitatorii în ambianța plăcută oferită de parc.

Meșterii artizani vă vor aduce articole din piele de mult bun gust, jucării din lemn, obiecte din ceramică, cosmetice naturale, bijuterii, obiecte decorative și alte lucruri frumoase care cu siguranță îi vor fermeca pe cei care decid să vină la eveniment.

De nelipsit va fi și gulașul - specialitatea evenimentului - pregătit în ceaune uriașe, dar va fi prezent și o altă specialitate a evenimentului, Hot Dogul artizanal Secuiesc, pregătit cu drag din ingrediente locale, cu cârnați în chiflă adevărată și alte bunătăți speciale și care merge de minune alături de o bere artizanală locală, Igazi Csíki Sör – Adevarata Bere Ciuc.

La această ediție, cei mici sunt așteptați cu o zonă special amenajată pentru ei, cu topogane gonflabile, trenuleț pentru cei mici și trambuline, iar specialiștii invitați vor organiza ateliere de creație, unde copilașii pot învăța să lucreze cu pâslă și să picteze pe sticlă. Atelierele vor avea loc sâmbătă, între orele 12.00 – 16.00.

Sâmbătă, între orele 12-14 vor avea loc reprezentații artistice de dansuri și muzică de fanfară din județul Covasna, iar de la ora 18.00 va avea loc concertul trupei One More Minute featuring A.G. Weinberger, ”Mr. Blues” al României.

Pentru detalii cu privire la program, urmăriți pagina noastră de Facebook: TargulOzosep!

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/TargulOzosep/?fref=ts

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 737

Eveniment postat de organizator

aemr

Adaugat in urma cu 1195 zile, 21 Iun. 2017

Adaugat de Ozosep

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 17

  • Ai ceva de zis?

    .