poze tabara de vara file de poveste

Tabara de vara „FILE DE POVESTE”

Maramures , Baia Mare. Luni 12 Iulie 2010 - Vineri 16 Iulie 2010

Categorii: Alte Evenimente

SCOALA CU CLS. I-VIII „ALEXANDRU IOAN CUZA

Tabara de vara organizata in perioada vacantei mari vine in intampinarea atragerii si implicarii scolarilor, pe perioada vacantei, in actiuni diverse care sa raspunda aptitudinilor si dorintelor lor.
Activitatile din cadrul proiectului reprezinta o modalitate benefica de petrecere a timpului liber, de progrese relationale, de dezvoltare a spiritul de echipa, de testare a aptitudinilor personale si de valorificare a potentialului creativ al participantilor. Aceste actiuni intregesc activitatea educativa a scolii, aducand un plus informational elevilor. Ele ofera satisfactie prin desfasurarea unor activitati atractive. Programul, in acelasi timp formativ si distractiv, ofera copiilor o educatie complementara, folosind metode interactive de predare, invatare si evaluare.
In tabara, prieteniile se formeaza mult mai usor si, de asemenea, apropierea de valorile educative se realizeaza mult mai repede. Succesul de care s-a bucurat prima editie a acestei tabere ne-a convins sa organizam anul acesta a doua editie, pe care o vrem imbunatatita.
Activitatile propuse si pentru cea de-a doua editie solicita imaginatia creatoare si scot in evidenta aptitudinile. Tabara abordeaza un program de cursuri interactive, cu ca-racter trans- si interdisciplinar. Temelor de curs abordate in editia I- limba engleza, tehnici teatrale, comunicare creativa si logica, creativitatea muzicala, dans, activitati sportive, jocuri de logica si per-spicacitate, orientare in spatiu, activitati de protectia mediului inconjurator, bune maniere – li se adauga in acest an ineditele activitati: origami, jocuri de dictie, primii pasi in lumea design-ului vestimentar si al decoratiunilor interioare. Varietatea si calitatea activitatilor propuse de cadrele didactice creative de la ªcoala cu clasele I-VIII “Al. I. Cuza” Baia Mare – prof. Monika Bandi, institutor Ioana Coza, prof. Mesani Viorica, prof.Pop Tataran Georgeta si inv. Dragos Dorina - au fost apreciate si rasplatite cu premiul I in cadrul concursului national “Cea mai frumoasa scoala de vara”, precum si premiul special al Inspectoratului ªcolar Judetean Valcea. Atractivitatea si ineditul acestui concept consta in imbinarea programului de vacanta cu cel educational, oferind in final un pachet de tabara complex si captivant. Tabara se desfasoara in perioada 12-16 iulie 2010.

Inscrierile se fac pana in 25 iunie 2010, la ªcoala cu cls. I-VIII „Al. I. Cuza” Baia Mare, zilnic intre orele 9-14. Persoane de contact : inst. Coza Ioana si prof. Monika Bandi, tel. scoala: 0262-218326. Informatii suplimentare pe site-ul scolii: http://scoli.didactic.ro/ scoala_cu_clasele_i_viii_al_i_cuza_baia_mare.



SCOALA „ALEXANDRU IOAN CUZA” BAIA MARE


Existenta ªcolii cu cls. I-VIII „Alexandru Ioan Cuza" Baia Mare, judetul Maramures, este legata nemijlocit de o serie de factori obiectivi, inscriindu-se in dimensiuni socio-economice concrete.
O prima dimensiune obiectiva o constituie latura economica. In municipiul Baia Mare, in intervalul 1970-1980, ca urmare a unor investitii masive, s-a construit in zona de sud a orasului o puternica platforma industriala, unitati economice cum ar fi: „Maratex", „Faimar", Fabrica de confectii, „Avicola", „Agrofruct", precum si numeroase depozite pentru produse industriale si alimentare. Construirea acestor obiective necesita atragerea fortei de munca precum si pregatirea profesionala a unui mare numar de tineri. Astfel se naste a doua dimensiune, latura sociala, care a determinat cresterea populatiei si, evident, necesitatea construirii de locuinte in aproprierea obiectivelor industriale. S-a construit un mare cartier, Decebal, care cuprinde peste 25.000 de persoane.
In zona centrala a cartierului a fost construita, dupa un proiect al Centrului Judetean de Proiectari, ªcoala cu cls. I-VIII „Alexandru Ioan Cuza" Baia Mare, a carei circumscriptie scolara este delimitata de strazile: B-dul Republicii, B-dul. Bucuresti, B-dul Decebal, str. Cuza Voda, str. George Cosbuc. ªcoala si-a deschis portile in 1 septembrie 1975. Au pasit pe portile scolii primii 483 elevi si 20 de cadre didactice.
www.gazetademaramures.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1152
Cuvinte cheie: Baia Mare
pop rodica

Adaugat in urma cu 5029 zile, 22 Iun. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

  • Ai ceva de zis?

    .