poze sarbatoarea castanelor baia mare cel mai mare eveniment din nordul tarii

Sarbatoarea Castanelor | Baia Mare – Cel mai mare eveniment din nordul tarii

Maramures , Baia Mare. Luni 24 Septembrie 2012 16:00 - Duminică 30 Septembrie 2012

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte , Targuri

De-a lungul celor 20 de ani de cand, Sarbatoarea Castanelor pune Municipiul Baia Mare pe harta distractie cu cele mai bune formatii din Romania si in acest an organizatorii sau gandit la un program variat care sa fie dintre cele mai bune de pana acum.

De-a lungul celor 20 de ani de cand, Sarbatoarea Castanelor pune Municipiul Baia Mare pe harta distractie cu cele mai bune formatii din Romania si in acest an organizatorii sau gandit la un program variat care sa fie dintre cele mai bune de pana acum. Sarbatoarea Castanelor in acest an, va fi sarbatorita sub egida, Toamna Baimareana, iar pentru acesta manifestare culturala, Consiliul Local a alocat suma de 1.200.000 de lei. Toamna Baimareana se va desfasura in perioada 24-30 septembrie, iar Sarbatoarea Castanelor intre 28-30 septembrie. Pe parcursul celor sapte zile , baimarenii si ce-i care vor fi prezenti la manifestarile culturale ,vor avea parte de numeroase concerte , targul producatorilor si al mesterilor populari si foarte multe surprize.

Baimarenii iubitori ai muzicii live, interpretate de artistii baimareni pe care avem ocazia sa ii urmarim in cluburile si pub-urile din Baia Mare, vor avea posibilitatea de a-i vedea in cadrul Toamnei Baimarene. Acestia vor evolua pe scena din Centrul Vechi al orasului, miercuri, 26 septembrie 2012. Este vorba de Gasca de Acasa, Radical Acustic, Skunk, Centrul Vechi, Ultimu’ Nivel, Alphard si Ruxandra &Vlad Pustai.

In cadrul manifestarilor de la Toamna Baimareana, seniorii vor avea parte de un concert special, organizat din suflet pentru ei, la initiativa primarului Catalin Chereches. Pe scena amplasata in Centrul Vechi vor urca pe scena artisti indragiti, cum sunt Corina Chiriac, Gabriel Dorobantu, Adrian Enache si Marcel Pavel. Evenimentul este prevazut a avea loc in data de 27 septembrie 2012, urmand ca ora sa fie anuntata la momentul in care se va stabili programul final al evenimentelor din cadrul sarbatorii.

Iubitorii muzicii folk nu au fost uitati nici in acest an, asa se face ca, in cadrul Toamnei Baimarene, in seara de 28 septembrie, in Centrul Vechi, piata va rasuna de la acordurile si vocile inconfundabile ale artistilor Florin Chilian, Vasile Seicaru, Nicul Alifantis si Zen, dar si Gheorghe Gheorghiu.

In cadrul Toamnei Baimarene a fost prevazuta si o seara speciala pentru iubitorii muzicii clasice, programata pentru data de 29 septembrie, pe scena din Centrul Vechi. Filarmonica de Stat „Transilvania” din Cluj Napoca ne va incanta cu un repertoriu bogat, din care amintim „Carmina Burana” de Carl Orff.

Pe scena amplasata pe Bd. Unirii, la Sarbatoarea Castanelor, vor urca cei mai renumiti artisti din industria muzicala autohtona. Vineri, 28 septembrie, ne incanta Narcotic Sound , Andreea Balan, Antonia, Iris, Guess Who, iar prezentatorii vor fi Daniel Buzdugan si Mihai Morar. Sambata, 29 septembrie, vor evolua cei de la Hi Q, Corina, Cici feat Anuska, Vunk si Holograf, iar de partea de prezentare se va ocupa indragita realizatoare TV, Mihaela Radulescu. Duminica, in ultima seara de Sarbatoare a Castanelor, in data de 30 septembrie, pe scena vor urca Connect-R, Andra, Dj Project, Puya, dar si Phoenix. Prezentatorii vor fi Nicoleta Luciu si Catalin Botezatu.

Baimarenii iubitori ai muzicii populare vor avea parte si in acest an de un adevarat Regal Folcloric cu ocazia sarbatorii municipiului Baia Mare. In cadrul unui eveniment organizat de Ansamblul Transilvania, al caror costuri sunt suportate direct de catre un sponsor al Sarbatorii Castanelor, o serie de interpreti indragiti vor urca pe scena din Centrul Vechi. Este vorba de Ionut Fulea, Mariana Deac, Nicoleta si Andreea Voica, Mirela Petrean, Lavinia Goste, Marius Zorila, Adriana Antoni, Florentina si Petre Giurgi, Cristian Pomohaci, Angela Buciu si Ansamblul National Folcloric Transilvania. Regalul Folcloric va fi prezentat de Iuliana Tudor.

„In acest an se implinesc 20 de ani de cand, an de an, se organizeaza in orasul nostru Sarbatoarea Castanelor, astfel ca suntem nevoiti sa o celebram ca atare. Am decis sa readucem in actualitate si varianta veche a acestei sarbatori, Toamna Baimareana, care va aduce in atentia baimarenilor traditionalele evenimente si targuri de produse traditionale si de arta populara. Vom avea din acest an Ziua Recoltei, dar si o serie de evenimente cultural-artistice care se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, dar si tuturor preferintelor muzicale, asta deoarece nu trebuie sa uitam ca vorbim despre sarbatoarea tuturor baimarenilor”, a spus Primarul Catalin Chereches.

Mai multe detalii: http://adrianbilanici.ro/sarbatoarea-castanelor-baia-mare-cel-mai-mare-eveniment-din-nordul-tarii.html

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 3021
Cuvinte cheie: Baia Mare
adrian bilanici

Adaugat in urma cu 4233 zile, 17 Sep. 2012

Adaugat de Adrian8998

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 8

  • Ai ceva de zis?

    .