poze recital pian teo milea

Recital pian Teo Milea

Maramures , Baia Mare. Vineri 31 Ianuarie 2020 19:00
Colegiul de Arte Baia Mare, str. Sandor Petofi 2-4

Categorii: Muzica si Concerte

Pianistul și compozitorul român Teo Milea, aflat în România pentru turneul său din această iarnă // 2020 Winter Tour Romania// aduce în fața publicului său atât piese cunoscute de pe albumele sale 'On white...and black keys' și 'Open Minds', cât și creații pianistice noi pe care le pregătește pentru un nou material discografic.

Biletele se pot achiziționa online și pot fi o idee inedită pentru o atenție de Sărbători. Le găsiți pe www.tiroll.ro early bird până pe 6 ianuarie la prețul de 35 ron, după care, în măsura locurilor disponibile, la prețul de 45 ron.
-----
După un număr impresionant de peste 400 de concerte, susținute pe scena națională și internațională în zona muzicii clasice, Teo Milea schimbă macazul muzical în 2012. În scurt timp de la primul concert cu propriile compoziții, reușește să se poziționeze ca etalon în muzica neo-clasică, crossover, devenind unul dintre artiștii preferați ai publicului tânăr din România. Sălile de concerte ajung să fie neîncăpătoare, pentru că energia ce-i țâșnește din pian transmite stări în zeci de culori, umple goluri, generează imagini, purtându-te în lumi noi, neexplorate încă.

Teo Milea a colaborat cu Opera din Viena, a fost invitat să concerteze pe scena Festivalului Internațional Altres Musiques din Benicassim, Festivalului Internațional de Jazz Gărâna, Festivalului Internațional JazzTM, Festivalului Internațional de Teatru Clasic din Arad. Este primul pianist din lume invitat să-și interpreteze propria muzică la sediul Comandamentului NATO din Bruxelles și primul pianist care urcă pe scena Festivalului Internațional de Balet din Dortmund.

Cel mai nou album al său, Open Minds, se bucură de atenția radiourilor internaționale de profil, fiind declarat câștigător la categoria “Classical Album of the Year 2015” de SoloPiano.com din Statele Unite. Cu doar un an înainte, albumul său de debut - On white…and black keys, urca pe locul 2 în același clasament.

Mutat în Canada în anul 2015, Teo Milea își păstrează marca distinctivă europeană și continuă seria concertelor desfășurate cu casa închisă, în noul său oraș adoptiv, Toronto, fiind descris de presa locală de limba română drept: “tânăr fără vârstă, înțelept în muzica lui mai mult decât veacul, artist în gesturi, cu o charismă absolut specială, într-un recital de o oră”. (M. Manea)

În 2016, Teo Milea reușește calificarea sa în Top 4 Finaliști ai cunoscutului concurs “Searchlight” organizat de Radio CBC Canada, fiind primul instrumentist care ajunge atât de departe în această competiție, cu o piesă compoziție proprie de pian solo – “Irreversible” - și câștigă totodată și Votul Popular, din peste 2000 de artiști înscriși.

Web: www.teomilea.com

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/464684204234725/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 747
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Baia Mare
corina hebristean

Adaugat in urma cu 1565 zile, 12 Ian. 2020

Adaugat de corina.heb

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1014

  • Ai ceva de zis?

    .