poze fotbal cu zambetul pe buze la baia mare

Fotbal cu zâmbetul pe buze la Baia Mare

Maramures , Baia Mare. Joi 17 Iunie 2010

Categorii: Sport si Excursii

Şcoala de vară



Trei băimăreni deschid o şcoală de vară, unde băieţii între 7 şi 15 ani vor fi iniţiaţi sau se vor putea perfecţiona în tainele sportului rege. Cursurile încep de astăzi şi se vor desfăşura pe toată perioada vacanţei de vară.

Ideea de a organiza o şcoală de vară unde copiii din judeţ să poată juca fotbal într-un cadru organizat şi sub supraveghere specializată le-a venit unor tineri entuziaşti băimăreni. Unul dintre cei doi antrenori, Vlad Ungureanu, care este şi preşedintele Asociaţiei Sportive „Joga Bonito" (joacă frumos, în portugheză - n.r.), este psiholog specializat pe sport. Vlad a lucrat timp de şase luni la centrul de copii şi juniori al clubului „FC Sportul Studenţesc", din Bucureşti.
taguri

* Baia Mare
* Transilvania
* Maramureş
* Adevărul
* fotbal
* vacanţă

„Sportul poate avea o influenţă majoră asupra dezvoltării copilului, atât fizică, dar şi psihică. Se dezvoltă spiritul de echipă, de fair-play şi mişcarea în aer liber este benefică pentru ei", spune Vlad Ungureanu. „Cei doi antrenori ai clubului dispun de licenţă UEFA „C", care le atestă dreptul de a antrena juniori", spune Cristian Radu, unul dintre antrenori.

Entuziasmaţi de idee

De o săptămână, de când s-a dat verde la înscrieri, 12 copii şi-au anunţat deaj participarea. „Avem copii de la 7 la 14 ani din Baia Mare, Şomcuta şi chiar Tăuţii de Sus. Şcoala este pentru toată lumea", spune Vlad Ungureanu.

Şcoala de vară s-a deschis de astăzi, iar cursurile se vor desfăşura pe toată perioada vacanţei de vară. Cinci zile pe săptămână, între orele 9.00 şi 12.00, copiii vor putea „bate mingea" pe gazonul artificial de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu".

Condiţii foarte bune

Şcoala „Joga Bonito" nu va impune taxă de la primul antrenament. „Vrem să-i convingem pe copii să rămână. Dacă se vor convinge singuri că le place, le garantăm o distracţie pe cinste, de aceea prima oră de fotbal va fi gratuită pentru toţi participanţii", arată Andrei Brad, secretarul clubului. Clubul dispune de tot ce este nevoie pentru antrenamente. Fiecare copil va avea la dispoziţie mingea lui, un maieu, dar şi apă, asigurate de club.

Preţurile sunt pentru toate buzunarele. Un pachet de opt ore costă 50 de lei, iar unul de 12 ore, 70 de lei. La final, toţi copiii care au participat la şcoala de fotbal vor primi câte un CD cu poze şi chiar filmări din timpul pregătirilor. În Baia Mare mai sunt şi alte cluburi de fotbal pentru cei mici, însă reprezentanţii „Joga Bonito" susţin că acesta se adresează tuturor copiilor, nu exclusiv celor care fac performanţă.


www.adevarul.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 848
Cuvinte cheie: Baia Mare
pop rodica

Adaugat in urma cu 5061 zile, 16 Iun. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

  • Ai ceva de zis?

    .