poze erezni es megolelni a zenekar hangjait a zene a siketeke is

Érezni és megölelni a zenekar hangjait – a zene a siketeké is!

Mures , Targu Mures. Miercuri 13 Decembrie 2017 17:00 - Miercuri 13 Decembrie 2017
str. Revoluției nr. 9 (Liceul de Arte/ Biserica Reformată)

Categorii: Alte Evenimente , Muzica si Concerte

Eveniment muzical special dedicat surzilor și persoanelor hipoacuzice, la Tîrgu Mureș

Mindannyian különbözőek vagyunk abban, hogy a minket körülvevő világ megismerése során mely érzékelési csatornát részesítjük előnyben. A siketek a zenét nem hallják, de láthatják és érezhetik, ha a megfelelő vizuális (látás), taktilis/kinesztetikus (tapintás/mozgás) elemeket biztosítjuk számukra.

Egyedülálló zenei projekttel lepjük meg az erdélyi magyar siketeket és nagyothallókat. Az események helyi jellegűek, de több településen is megszervezésre kerülnek, így a siketek a szó szoros értelmében érezhetik és élvezhetik a zene csodálatos világát. A zene mindenkié! A siketeké is!(?) c. projekt keretén belül december 13-án 17-órától marosvásárhelyi siketek és nagyothallók a Művészeti Líceum zenekari próbájára látogatnak el, hogy sajátos módon, különleges módszerekkel fedezhessék fel a zene világát.

A negyven fiatal zenész segítségével bevezetjük a siketeket a hangszerek világába: megismerkedhetnek a hangszerekkel, felfedezetik és átélhetik azok rezgéseit, a legkíváncsibbak akár ki is próbálhatják a hangszereket. A zenekari próba során az érdeklődő siketek közvetlenül a zenészek mellett foglalnak helyet, a színpadon. Míg a zenekar játszik, ők a hangszerek rezgéseire figyelnek.
Az esemény után dr. Csíky Csaba marosvásárhelyi zeneszerző kíséretében megismerkedünk a Vártemplom csodálatos, történelmi orgonájával: felfedezzük az orgonasípok sajátosságait, megismerjük többek között a szélláda és a regiszterkapcsolók szerepét is. Az esemény végén az élményekről beszélgetünk és választ adunk a kíváncsi érdeklődők kérdéseire.

Az eseményre A zene mindenkié! A siketeké is!(?) c. projekt keretén belül kerül sor, mely az erdélyi siketek és nagyothallók zenei élményben való részesülését segíti. Az országszinten egyedülálló zenei workshopokat minden erdélyi siket és nagyothalló számára díjmentesen biztosítjuk Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen és Sepsiszentgyörgyön. A projekt megvalósítását Marosvásárhelyen a Communitas Alapítvány segíti, a szakmai támogatást pedig a Deaf Health Care Center, a Romániai Siketek Országos Szervezetének (ANSR) Marorsvásárhelyi Fiókja, a Művészeti Szaklíceum, valamint a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Zenepedagógia Tanszékének munkatársai biztosítják.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/Music4Deaf-207139213128423/?ref=bookmarks

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 536
Cuvinte cheie: Muzica , siket , surd , zene , Evenimente Targu Mures

Eveniment postat de organizator

mrr miloos

Adaugat in urma cu 2329 zile, 07 Dec. 2017

Adaugat de Miloos14687

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 8

Alte Evenimente din Targu Mures
zilele targumure ene 2024

Zilele Târgumureșene 2024

Mures, Targu Mures. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
festivalul luminii la targu mure

Festivalul Luminii la Târgu Mureș

Mures, Targu Mures. Sâmbătă 11 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .