poze noaptea alba a galeriilor targu mure 2018

Noaptea Albă a Galeriilor Târgu Mureș 2018

Mures , Targu Mures. Vineri 5 Octombrie 2018 19:00

Categorii: Alte Evenimente

Vineri, 5 octombrie, începând cu ora 19.00, ne întâlnim la Noaptea Albă a Galeriilor, a treia ediție la Târgu Mureș!

i de master, practică tipografică, etc.

2. CAMERA K'ARTE (Str George Enescu, nr 2)

>> Human Collection (curator: Kata Ungvári-Zrínyi)
Deși aparțin cotidianului, cu banalitatea și fragilitatea lui, personajele din "Human Collection" comportă și o prezență cu potențial eroic. Artiști: Fekete Zsolt Lovacska, Ferencz S. Apor, Lakatos Gabriella, László István, Cătălina Nistor.

3. Casa Bernady (Str. Horea, nr 6)

>> Galeria de la parter >> Expoziție de PICTURĂ: Kedei Zoltán, Tg.Mures Focul si apa – opera de artă a pictorului Zoltán Kedei este format dintr-un triptic de dimensiunea 140×270 cm, si alte 14 picturi în ulei de dimensiunea 100×80 cm.

>> Galeria din mansardă >> Expoziție FOTO: Bazinul Káli Bercsi Gábor, artist fotograf din Ungaria

4. Galeria Art Nouveau - UAP (Strada George Enescu, nr 2)

>> IOAN TĂMÂIAN >> Reflexii în timp
”Artistul Ioan Tămâian este artistul sticlar sibian, născut sub semnul fin și aprig al siliciului. A rămas fascinat de acest material nobil și imprevizibil și și-a făcut din el mijlocul predilect de expresie.” (Mădălina Mirea)

5. Muzeul de Artă (Palatul Culturii) completează NAG cu repere istorice, precursori și simptome relevante în arta locală și națională din secolele XIX-XX:

>> Galeria de Artă Românească Modernă cuprinde 120 de lucrări reprezentând o selecţie din patrimoniul Muzeului de Artă Mureş şi propune o abordare inedită a unui secol de pictură şi sculptură românească (1850–1955).

>> Expoziţia „Lumini şi umbre – Tendinţe coloristice în pictura maghiară între 1810–1920” găzduieşte lucrările de început ale vechii pinacoteci şi câteva dintre achiziţiile ulterioare. Sinteza expoziţională este o creionare în linii largi a fizionomiei artei maghiare pe parcursul unui secol.

6. Ateliere deschise (Strada Bollyai, nr 5)

>> In seara de 5 octombrie 2018, după ora 20.00, o serie de artiști vizuali mureseni cu ateliere la această adresă (Bolyai 5) își vor deschide spațiul de lucru și vor dialoga cu publicul interesat să le treacă pragul.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 303
Cuvinte cheie: Targu Mures
lavi

Adaugat in urma cu 604 zile, 29 Sep. 2018

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

  • Ai ceva de zis?

    .