poze targul mesterilor constructori targu mures 2011

Targul Mesterilor Constructori Targu Mures 2011

Mures , Targu Mures. Joi 16 Iunie 2011 11:00 - Sâmbătă 18 Iunie 2011

Categorii: Targuri

Sesiuni de instruire, demonstratii practice, concursuri si tombole cu premii, intreceri pe meserii si concerte in aer liber

Targul Mesterilor Constructori este un eveniment dedicat pietei „do-it-yourself” din Romania. Targul se adreseaza atat mesterilor, cat si companiilor producatoare de materiale de constructii necesare mesteritului, in casa sau in jurul casei.

Targul Mesterilor Constructori este organizat in cinstea oamenilor priceputi, care vor sa impartaseasca din experientele lor si sa invete lucruri noi, sa se intalneasca cu specialistii, sa vada alti mesteri la lucru, sa afle despre materiele noi de pe piata si despre tehnici moderne de lucru, sa testeze scule performante de mesterit.

Evenimentul se adreseaza meseriasilor si pasionatilor de bricolaj.

Mesteri si Arhitecti

Stim ca “arhitectura traditionala” desemneaza constructiile ridicate de mesteri, de oameni specializati in constructii. Mesterii si-au preluat cunostintele pe cale orala, din stramosi, si materializarea cunostintelor lor conduc la o arhitectura specifica zonei din care fac parte. Mesterii fierari au fost chiar intemeietori de orase.

De-a lungul timpului, cuvantul mester a cunoscut mai multe intelesuri, la fel ca si relatia dintre mesteri si arhitecti. Aflam de exemplu ca Biserica Teiul Doamnei din Bucuresti „a fost ridicata de mesterul constructor Iosef Weltz”, dar ca peste zeci de ani „reparatiile s-au facut dupa planurile arhitectului Xavier Villacrosse”.

Intelegem ca acolo unde a lucrat un mester este intotdeauna nevoie de un arhitect.

Mesterul Arhitect

Astazi, mesterii sunt factori importanti, care influenteaza beneficiarii in alegerea materialelor. Mesterul construieste, mesterul ofera idei, mesterul recomanda, mesterul poate modifica proiectul, mesterul eticheteaza si da verdicte, mesterul ia de multe ori decizii in numele beneficiarului.

Mesterul alege materialele de constructii. Materialele cu care lucreaza mesterul devin cele mai bune materiale.

Mesterul de azi este un mester arhitect.

Mai multe detalii: http://www.camex.ro/camex_15/Targu_Mures--16-6-2011

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1116
monica

Adaugat in urma cu 4300 zile, 02 Mai. 2011

Adaugat de monik

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5142

  • Ai ceva de zis?

    .