poze  festivalului interna ional de folclor calu ul romanesc
poze  festivalului interna ional de folclor calu ul romanesc poze  festivalului interna ional de folclor calu ul romanesc poze  festivalului interna ional de folclor calu ul romanesc

Festivalului Internațional de Folclor „Călușul Românesc”

Olt , Caracal. Joi 8 Iunie 2017 18:00 - Duminică 11 Iunie 2017

Categorii: Targuri , Muzica si Concerte , Festivaluri

Numar min/max participanti: 100/1000

Festivalul Internaţional de Folclor „Căluşul Românesc” 2017 ,o editie aniversară și un festival de amploare.Invitati din 6 țări: Bulgaria,Serbia,Polonia,Portugalia,Turcia si Marea Britanie.

Festivalul Internaţional de Folclor „Căluşul Românesc” va debuta joi, cu începere de la ora 18.30, la Teatrul Naţional „Ştefan Iordache” din Caracal, cu spectacolul obicei „Apa vieţii”, susţinut de Ansamblul Folcloric „Romanaţi” pentru ansamblurile invitate, iar vineri, de la ora 18.00, este programată tradiţionala paradă a portului popular pe traseul bulevardul Antonius Caracalla – Platoul Administrativ, locaţie în care vor avea loc demonstraţii de virtuozitate ale formaţiilor participante, deschiderea oficială a festivalului şi cuvântul de bun venit adresat de oficialităţi.

Teatrul de Vară va găzdui, cu începere de la ora 19.00, spectacolele susţinute de formaţiile de căluşari şi de ansamblurile folclorice invitate, în zilele de sâmbătă şi duminică acestea desfăşurându-se de la ora 18.30.

Duminică, de la ora 10.00, în sala de consiliu a Primăriei Caracal edilul localității va primi delegaţiile ansamblurilor din ţară şi din străinătate, moment urmat de discuţii şi o conferinţă de presă.

O oră mai târziu Teatrul Naţional Caracal va găzdui simpozionul ştiinţific cu tema „Valori de Patrimoniu imaterial şi protejarea lor”.

Gala celei de-a 48-a ediţie a Festivalului din Caracal va avea loc duminică, de la ora 21.30.
În paralel cu festivalului căluşăresc are loc târgul expoziţional cu vânzare „Produs în Romanați”.
Anul acesta ,țările invitate vor fi: Serbia,Polonia,Bulgaria,Portugalia,Turcia și Marea Britanie.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1284

Eveniment postat de organizator

soare aurelian

Adaugat in urma cu 1227 zile, 16 Mai. 2017

Adaugat de anda.mihaela

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

  • Ai ceva de zis?

    .