poze  printre maguri
poze  printre maguri poze  printre maguri poze  printre maguri

"Printre Maguri"

Prahova , Comuna Magureni. Vineri 10 Iunie 2016 18:00 - Duminică 12 Iunie 2016
Str. Herculeşti 705, comuna Măgureni, județul Prahova

Categorii: Festivaluri

Eveniment dedicat în egală măsură iubitorilor de muzică, de sport și de arte frumoase.

A doua ediţie prinde contur : 10-12 Iunie 2016

Pentru că in 2015 am petrecut impreună momente de neuitat şi pentru că multi dintre cei prezenţi au dorit să repete aventura, ne pregătim şi anul acesta de festival.
Avem noutaţi: un traseu de biciclete „personalizat”, pe grade de dificultate şi ....de adrenalină. Le propunem astfel celor experimentaţi o tură de 54 de kilometri, cu promisiunea ca vor arde multe calorii. In compensaţie, vor avea ocazia să vadă „live” peisaje de vis !
Celor care doresc o tură mai putin solicitantă le propunem doar o parte din traseul stabilit mai sus incluzând peisajele spectaculoase şi vizitele la muzeele din Campina.
O maşină de teren ii va insoţi pe participanţii la traseu, care vor primi apă şi fructe pentru hidratare.
Asadar, printre dealurile împădurite din Măgureni vom petrece un sfarsit de saptamana cu cantec si dans la foc de tabara, cu biciclete si multa prietenie. Ca in fiecare an, vărul Mircea işi va monta atelierul de sculptură in gradină, in apropiere de corturile voastre şi ii va asista pe cei care vor să inveţe sa dea viaţă unei pietre de râu.
Vă aşteptăm să colorăm impreuna sfarsitul de saptamana, in mijlocul unei grădini idilice, aşezate pe malul pârăiaşului Prahoviţa!

Programul artistic:
Vor sustine recitaluri folk si rock artiştii : ADI BEZNA in duet cu CATALIN UNGUREANU, NICU NICUSOR acomptaniat de VALI VATUIU (tobe, Blue Spirit), TITUS CONSTANTIN & RODICA BOLDOREA (vioara) şi gazda noastra LIVIU UNGUREANU.

Cu menţiunea că putem amâna festivalul, dacă vremea va fi nefavorabilă. Ne dorim foarte tare ca traseele pe bicicletă să se desfăşoare in condiţii optime, iar o eventuală ploaie va impiedica, din păcate, realizarea unor plimbări relaxante, in armonie cu natura.

Programul festivalului:
Vineri (10 iunie)
Începând cu ora 14:00, atelier de sculptură. Sculptorul Mircea Tocaci vă va arăta cum lucrează și va fi mentorul celor care vor să încerce arta lui.

SEARA FOLK - JAM SESSION
18:00–18:30 - LIVIU UNGUREANU - deschidere
18:35–19:25 - NICU NICUSOR
19:30–20:15 - TITUS CONSTANTIN
20:20–21:00 - ACOUSTIC GENTLEMAN
21:00 ................................ CANTECE LA FOC DE TABARA

Sâmbătă (11 iunie):
10:00-17:00 – Pe Bicicletă, cu ghid, asistență tehnică și puncte de hidratare
In funcţie de numărul și pregătirea doritorilor putem impărţi traseul in 2 variante:
- Full, 54 km, dificultate medie/mare,compus din poteci de macadam 30% și asfalt 70%; sunt 4 urcări importante cu o diferenţă de nivel de aproximativ 700 m
Măgureni – Purcăreaţa – Piatra – Poiana Câmpina – Câmpina ( vizitare Muzee Iulia Hasdeu si Nicolae Grigorescu) – Fântâna cu Cireși – Lunca Mare – Brebu (vizitare Casa Domneasca a Brâncovenilor) – Bănesti – Măgureni
- Jumatate, 20 km dificultate medie,compus din poteci de macadam 70% si asfalt 30%; sunt 2 urcări importante cu o diferenţă de nivel de aproximativ 700 m
Măgureni – Purcăreaţa – Piatra – Poiana Câmpina – Câmpina ( vizitare Muzee Iulia Hasdeu si Nicolae Grigorescu) – Măgureni
Pentru traseele propuse vom organiza 2 evenimente dedicate pe facebook cu scopul de a ne putea organiza corespunzator cu punctele de hidratare și asistența tehnică.
In momentul confirmării participării, vă rugam să optaţi pentru traseul dorit. Ritmul de parcurgere a distanţei de 54 km va fi ceva mai alert și este dedicat celor cu experienţă. Prin urmare, rugam doritorii să se autoevalueze corect și să aleagă traseul in cunostinţă de cauză.
Ne-am gândit bineinteles și la aceia dintre voi care nu au (incă) bicicletă. Grădina lui Liviu oferă sufiecient spaţiu pentru relaxare in aer liber, activităţi de voie, sau pentru discuţii „la o sculptură”, cu Mircea.
Dacă vor exista amatori, propunem un traseu pe jos la Râpa Comorii. (traseu usor 2 h)

SEARA FOLK & ROCK
18:00 – 18:40 TEATRU DE PAPUSI (ALIN ANTEMIR)
20:00 – 20.30 LIVIU UNGUREANU și imnul festivalului
20:40 – 21:40 NICU NICUSOR & VALI VATUIU (tobe)
21:50 – 22:50 ADRIAN BEZNA duet CATALIN UNGUREANU
23:00 – 23:40 TITUS CONSTANTIN & RODICA BOLDOREA (vioara)
24:00 …………………....... JAM SESSION

Duminică (12 iunie): Program la alegere

10:00-12:00 - Pe Bicicletă, drumeție pe firul istoriei: ruinele Cantacuzinilor (micul Trianon) din Florești , Biserica din Măgureni (pictor Parvu Mutu), locuinţa lui Iustin CAPRĂ, inventatorul rucsacului zburător și al altor vehicule cu consum redus de combustibil, (cca 25km- șosea) => traseu usor

Plajă & Relaxare
Ateliere Artă
Cazare:
Cort ( izoprenul şi sacul de dormit vă sunt necesare )
Pensiune/hotel ( cele mai apropiate fiind la 10-15km de locul festivalului: Câmpina / Floreşti)

Facilităţi:
Loc de campare
Loc de parcare
Apă potabilă
Masă tradiţională la cerere sau de picnic

Suport festival (artişti/oragizare/ logistică)
Patriciparea la festival este liberă (inlcusiv tura de bicicletă).
Suportul pentru artişti/organizare eveniment este prin donaţii. Nu există o sumă impusă, fiecare este liber să doneze atât cât doreste. Am vrea ca acest eveniment să crească de la an la an, dar cum suntem incă la inceput, apreciem foarte mult susţinerea voastră.
Ne propunem ca festivalul „Printre Măguri” să fie o oază de regăsire şi un model de exprimare pentru generatiile prezente şi viitoare, care tind să se piardă in lumi virtuale. Acest festival va rezista cu ajutorul tuturor celor care cred şi susţin această cauză.

PARTENERI și PRIETENI
OLD VILLAGE PUB , Măgureni (PH) CLUB TOUCHE, Băicoi (PH)

Multumim.
Noi credem că se poate!

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/781993938603769/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1693
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Comuna Magureni

Eveniment postat de organizator

buzatu sorina

Adaugat in urma cu 2900 zile, 15 Mai. 2016

Adaugat de Sorinina

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

  • Ai ceva de zis?

    .