poze colectionari din toata tara expun obiecte de epoca la targul de a

Colectionari din toata tara expun obiecte de epoca la Targul de A

Prahova , Ploiesti. Joi 7 Noiembrie 2013 10:00

Categorii: Targuri

Targ de Antichitati in Ploiesti Shopping City

Ploiesti Shopping City organizeaza Targul de Antichitati in perioada 7-10 noiembrie, unde colectionari din toata tara vor expune obiecte de epoca precum ceasuri Art Nouveau, piese de mobilier Rococo, consola in stil Biedermeier, fonografe din 1898 sau obiecte militare din cel de-al Doilea Razboi Mondial. In cadrul acestuia, este deschisa si expozitia fotografica “Ploiestiul vechi si nou”, bazata pe contrastul dintre trecut si prezent, ce isi propune recuperarea patrimoniului istoric si arhitectural al orasului.

Varietatea de obiecte vechi pe care pasionatii le vor gasi la targ include si pendule, gramofoane, tablouri, statuete din bronz din 1936 acordate sportivilor la Jocurile Olimpice de la Berlin, statuete Beethoven din marmura sau bronz, cat si obiecte de filatelie sau numismatica. Vor fi prezenti peste 15 colectionari din orase precum Sibiu, Constansa, Satu Mare, Bucuresti, Brasov, Suceava.
Targul de Antichitati va gazdui si expozitia fotografica “Ploiestiul vechi si nou”. Demersul, conceput de Loredana Bratila in colaborare cu Lucian Vasile, este unul educativ si a plecat de la contrastul dintre trecutul care a supravietuit tulburarilor din istorie si prezent. Perspectiva este indreptata insa spre viitorul orasului Ploiesti care poate fi definit de fiecare locuitor in parte. Loredana Bratila ofera o fereastra catre trecut si construieste un puzzle ce defineste orasul, combinand epoci care se evidentiaza prin linii distincte, fie ca vorbim de secolul al XIX-lea, perioada interbelica sau de ultimele decenii. Puse in antiteza vechi - nou, cladirile sunt astfel o lectie de civism a modului in care fiecare ploiestean percepe si isi asuma orasul.

Targul de Antichitati este deschis zilnic la Ploiesti Shopping City intre 10:00 si 22:00, iar expozitia “Ploiestiul vechi si nou” poate fi vizitata pe toata durata acestuia. Vernisajul va avea loc joi, 7 noiembrie, ora 18:30.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1004
alexandru ardelean

Adaugat in urma cu 3795 zile, 07 Nov. 2013

Adaugat de public.advisors

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 156

  • Ai ceva de zis?

    .