poze aparitie editoriala grigorie m croitoru maria m croitoru din datinile eresurile si practicile magice ale alunisenilor la inceputul mileniului al treilea

Aparitie editoriala: Grigorie M. Croitoru, Maria M. Croitoru, „Din datinile, eresurile si practicile magice ale alunisenilor la inceputul mileniului al treilea”

Salaj , Zalau. Miercuri 7 Iulie 2010 08:00

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

obiceiurile si traditiilor locuitorilor

La Editura „Caiete Silvane” a Centrului Culturii Traditionale (CCT) Salaj a aparut o noua carte semnata de sotii Grigorie si Maria Croitoru, „ Din datinile, eresurile si practicile magice ale alunisenilor la inceputul mileniului al treilea”, cu sprijinul presedintelui Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, directorului CCT Salaj, Cristian Contras, redactorului-sef al editurii mentionate, Daniel Hoblea si, dupa cum mai noteaza autorii, al „tuturor taranilor din Alunis care, in conditii de crunta asuprire nationala si sociala timp de aproape 700 de ani, si-au pastrat cu sfintenie limba, portul, credinta, obiceiurile traditionale…”

„Lucrarea de fata incheie ciclul de sase carti destinate satului Alunis, gandite cu multi ani in urma, realizate si publicate in ultima vreme - noteaza Grigorie Croitoru in «Nota asupra editiei». Am lucrat la ele circa 45 de ani, daca avem in vedere lunga perioada de timp in care am inregistrat folclorul satului, am observat obiceiurile si traditiilor locuitorilor, am intocmit fise, ne-am documentat. Dificultati au fost multe, dar cu rabdare, pasiune, multe eforturi si multe renuntari am reusit sa facem treaba buna si acum simtim din plin satisfactia lucrului terminat”.

Si celelalte cinci carti despre satul Alunis scrise de sotii Croitoru au aparut la Editura „Caiete Silvane” : „Pe unde umbla doru – folclor literar din Alunis” (2004); „Nume de oameni, nume de animale, nume de locuri in satul Alunis” (2005); „Obiceiul de a chiui si chiuiturile din satul Alunis” (2007); „Mestesug si arta populara in satul Alunis” (2008); „Din folclorul copiilor si al tinerilor din satul Alunis” (2008).
www.magazinsalajean.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1099
Cuvinte cheie: Zalau
pop rodica

Adaugat in urma cu 5015 zile, 06 Iul. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

  • Ai ceva de zis?

    .