poze doua festivaluri intr o singura zi

Doua festivaluri intr-o singura zi

Salaj , Zalau. Sâmbătă 31 Iulie 2010 08:00

Categorii: Festivaluri

spectacolul de gala este dedicat sarbatoririi celor doua ansambluri folclorice

Cele doua festivaluri care au loc, in fiecare an, la sfarsitul lunii iulie in Zalau vor suferi modificari din cauza conditiilor economico-sociale prin care trece urbea (si nu numai) in aceasta perioada. Astfel, atat �Zilele Cetatii�, cat si �Zilele Romane� se vor desfasura intr-o singura zi: sambata, 31 iulie.

Folclorul, solutie de criza

Potrivit viceprimarului municipiului Zalau, Daniela Cota, responsabila cu organizarea acestor manifestari, in acest an de criza economica a fost redus drastic bugetul alocat pentru organizarea celor doua festivaluri emblematice pentru Zalau. In acest sens, pe langa reducerea perioadei de desfasurare, anul acesta vom avea doar un spectacol de muzica populara, sustinut, in principal, de reprezentanti ai folclorului salajean. Pe langa nume grele ale muzicii populare salajene (Sava Negreanu Brudascu), precum si reprezentanti ai tinerei generatii, ca Alexandra Chira, vor mai fi invitati si indragitii interpreti de muzica populara din Maramures, Florentina si Petre Giurgi. Manifestarile artistice de sambata vor debuta cu un program artistic sustinut de tinerii de la Palatul Copiilor din Zalau, care va avea loc pe scena amplasata in fata Casei de Cultura a Sindicatelor. De asemenea, cu ocazia acestui eveniment vor fi premiati elevii care au obtinut rezultate remarcabile la concursurile scolare, dar si �cuplurile de aur�, devenind deja o traditie premierea celor care implinesc 50 de ani de casatorie. �Anul acesta vom premia doua cupluri speciale: familia Ioan Dumuta, cetatean de onoare al municipiului Zalau, si familia Victor Halmajan, fost prefect si presedinte de Consiliu Judetean�, a specificat viceprimarul Daniela Cota.

15 ani de �Porolissum� si �Columna�

Cu ocazia Festivalului �Zilele Cetatii�, spectacolele de muzica populara vor marca si implinirea a 15 ani de activitate pentru ansamblurile folclorice �Porolissum� si �Columna�. Astfel, spectacolul de gala este dedicat sarbatoririi celor doua ansambluri folclorice atat de indragite pe plan local si foarte cunoscute atat in tara, cat si in strainatate. De remarcat ca, pentru prima data, la sarbatoarea orasului este programata o parada a portului popular, organizata si coordonata de Gabriela si Marin Hossu, coregrafii Ansamblului Folcloric �Columna�.

�Zilele Romane�, doar cu TDA

In ceea ce priveste desfasurarea Festivalului �Zilele Romane�, acesta va fi marcat doar de parada si demonstratiile celor de la Asociatia Terra Dacica Aeterna din Cluj-Napoca. Anul acesta, dacii si romanii de la TDA se vor afla pentru a treia oara la Festivalul �Zilele Romane� si vor fi singurii care vor duce mai departe aceasta emblema a municipiului Zalau. Asociatia Terra Dacica Aeterna a fost infiintata in data de 1 iunie 2007, la Cluj-Napoca, si este o premiera in spatiul romanesc in ceea ce priveste recrearea cat mai fidela a unor fragmente din viata cotidiana, civila si militara a civilizatiilor dacica si romana. Echipamentul militar roman poarta insemnele Legiunii XIII Gemina, legiunea cea mai longeviva pe teritoriul Daciei romane, care a stationat in decursul secolelor II si III d. Chr. la Apulum (Alba Iulia de azi).

Mestesugarii si terasele blocheaza, din nou, centrul orasului

Ceea ce nu se va schimba la aceasta mini-editie a celor doua festivaluri va fi amplasamentul tarabelor si a teraselor amplasate pe platoul din centru si pe bulevardul Mihai Viteazul, de la Silvania la Zahana. Circulatia va fi inchisa incepand cu ziua de vineri, 30 iulie, de la amiaza, si se va redeschide abia in noaptea de duminica, 1 august. In rest, cei care doresc sa petreaca la terasele cu mici si bere sau cei care isi doresc suveniruri vor beneficia de conditii similare cu cele din anii trecuti.

www.salajeanul.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 797
Cuvinte cheie: Zalau
pop puiu

Adaugat in urma cu 5030 zile, 05 Iul. 2010

Adaugat de Puiutt

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 904

Alte Evenimente din Zalau
zilele zalaului 2024

Zilele Zalaului 2024

Salaj, Zalau. 26 Iul 2024 - 28 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .