poze cocktail cultural la carta de ziua sfantului iacob

Cocktail cultural la Cârţa, de Ziua Sfântului Iacob

Sibiu , Carta. Duminică 25 Iulie 2010 19:00

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme , Alte Evenimente

fotografii realizate de copiii din sat

Teatru, muzică, film şi prăjituri, vă aşteaptă duminică, 25 iulie, la Cârţa, de ziua Sfântului Iacob, cel care a generat cel mai cunoscut drum de pelerinaj din Europa, către "câmpul cu stele" din peninsula iberică: Santiago de Compostella.


Nici locaţia aleasă de organizatori nu e întâmplătoare - Cârţa, cea mai estică abaţie a călugărilor cistercieni. Din chiliile monahilor de odinioară a mai rămas, la sud de biserică, un zid înalt, pe care se păstrează, încă, ferestrele.
Programul începe la ora 19:00 cu o scurtă piesă de teatru, pusă în scenă de elevii şcolii din sat. Urmează apoi un concert în biserica evanghelică, cu muzică din Barocul german - Chiesa Evangelica Tedesca, susţinut de Cipriana Smărăndescu, venită în pelerinaj transilvan tocmai de la Roma. Urmează o mică pauză pentru a degusta prăjiturile pregătite de localnici, timp în care puteţi admira fotografiile realizate de copiii din sat. Partea a doua a cocktail-ului cultural începe cu o scurtă prezentare a drumului de pelerinaj către Santiago de Compostella şi, apoi, la lăsarea întunericului, veţi asista la Prăbuşirea casei Usher - proiecţia unui film francez inspirat de povestirea lui Poe, cu muzică originală live şi versuri din Baudelaire - împreună cu Ansamblul Einuiea şi actriţa Crenguţa Hariton din Bucureşti.

Cocktailul de la Cârţa face parte din proiectul Transilvanian Brunch, început din 2008. Brunch-urile sunt organizate, de regulă, în ultima sâmbătă a fiecărei luni, într-o locaţie deosebită şi se bucură, pe lângă oferta culinară, de o tematică specială. Începand cu acest sezon, aceste evenimente s-au îmbogăţit cu cocktailuri culturale, care pun accent pe specificul local. Acest proiect este finanţat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein şi Norvegiei, prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European (SEE).

www.ronduldesibiu.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 500
Cuvinte cheie: Carta
pop puiu

Adaugat in urma cu 5039 zile, 22 Iul. 2010

Adaugat de Puiutt

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 904

  • Ai ceva de zis?

    .