poze festivalul caprei si a produselor traditionale din zona tarnavelor

Festivalul caprei şi a produselor tradiţionale din zona Târnavelor

Sibiu , Medias. Sâmbătă 29 Mai 2010 10:00
Târgul Porcilor

Categorii: Festivaluri

Festivalul caprei şi a produselor tradiţionale din zona Târnavelor - Medias

Suntem onorați să vă avem alături la lansarea primului Festival al Caprei si al Produselor Tradiționale din zona Târnavelor.

Înființarea târgului de produse tradiționale în Mediaș este urmarea firească a dezvoltării piețelor de acest gen deja existente în țară, care sprijină și promovează producătorii locali și rețetele tradiționale.

Festivalul, organizat de către Asociația crescătorilor de caprine Caprimed, cu sprijinul Fundației ADEPT Transilvania, este o piață volantă de produse alimentare și se adresează întregii comunități locale, printr-o serie de activități interesante, cum ar fi expoziția de animale și unelte agricole, tombola cu diverse premii constând în produse tradiționale, concursuri și jocuri interactive pentru copii și părinți.

Evenimentul va găzdui, totodată, programe artistice în interpretarea Ansamblului Folcloric, Purtata din Mediaș, și de către îndrăgitul cântăreț de muzică populară Robert Târnoveanu.

Cu ocazia evenimentului din 29 mai, organizatorilor Festivalului Caprei și al Produselor Tradiționale din zona Târnavelor, li se alătură Asociația Slow Food Turda și Slow Food Târnava Mare, care vor derula activități de educație a gustului pentru copii pe toată durata acestuia.

La standuri, vizitatorii târgului vor putea degusta și cumpăra specialități din brânză și carne de capră, gemuri, siropuri, ceaiuri și condimente, pâine de casă, uleiuri, vinuri și alte bucate delicioase din zona Târnavelor.

Vă invităm alături de noi la relansarea târgurilor țărănești de odinioară, să participați, cu mic-cu mare, la concursurile și jocurile de educație a gustului și să vă bucurați din plin de bunătățile locului!

Mulțumim pentru sprijinul partenerilor evenimentului, adică Grupului de Acțiune Locală Podișul Mediașului, Grupului de Acțiune Locală Dealurile Târnavelor și Asociației de prietenie Ille et Vilaine Sibiu!

Festivalul are ca scop prezentarea de produse tradiţionale, regionale, a principalelor rase prezente în cadrul Asociaţiei, degustare de produse, prezentarea modului de creştere raţională a animalelor, prezentarea circuitului de procesare a produselor.

Calendarul activităţilor;

- Prezentarea succesivă a celor menţionate cu exemplificare.

- Degustare de produse obţinute din carne şi lapte de capră.

- Festivităţi de premiere: cel mai bun produs, cel mai frumos animal, cea mai frumoasă prezentare,etc.

- Inchiderea Festivalului, 16:00.

Prin acest festival se urmăreşte sensibilizarea opiniei publice, încurajarea consumului de lapte şi a produselor de capră, susţinerea fermierilor locali. Rezultatele vor fi măsurate prin intermediul unor chestionare ce vor fi împărţite participanţilor.

Mai multe detalii: http://www.apivs.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1076
andrei

Adaugat in urma cu 5101 zile, 26 Mai. 2010

Adaugat de rossi2010

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3582

  • Ai ceva de zis?

    .