poze festivalul medias cetate medievala

Festivalul Medias Cetate Medievala

Sibiu , Medias. Vineri 9 Iulie 2010 - Sâmbătă 10 Iulie 2010

Categorii: Festivaluri

mestesugari veniti toate colturile tarii

In fiecare vara, in zilele de 9-10 iulie, in Medias are loc cel mai asteptat eveniment al anului: Festivalul Medias Cetate Medievala.

Timp de patru zile, Mediasul redevine cetate medievala si invita oaspeti din toate colturile tarii sa se bucure de atmosfera si sa calatoreasca, din nou, in trecut, intr-un decor medieval, unde vor fi impresionati de curajul cavalerilor, frumusetea domnitelor, dar si de maiestria mesterilor populari.

In timpul festivalului, Piata Regelui Ferdinand I si strazile Mediasului se vor umple de personaje costumate asemeni locuitorilor medievali ai urbei, mestesugari veniti toate colturile tarii isi vor arata maiestria in fata privitorilor curiosi sa desluseasca secretele artei populara atat de apreciata pretutindeni, iar muzica medievala va incalzi sufletele celor prezenti la aceasta sarbatoare.

Cavalerii de Medias vor fi prezenti si ei, imbracati in costume deosebite, conferind astfel festivalului un aer autentic, de traditie si istorie oferind un spectacol plin de culoare.

De asemenea, nu vor lipsi paradele de costume ale Cavalerilor Garzii Bistritei, Cetatii Barsei, Strajenii Coroanei care aduc odata cu ei aerul autentic, de traditie si istorie, cu care locuitorii Mediasului se mandresc.

O alta prezenta interesanta la festival vor fi Cavalerii Galdius Dei care vor oferi spectacole cu tematica medievala, din program nelipsind: scoala de tir cu arcul, un spectacol cu efecte de foc deosebit, lupte cu arme autentic medievale sau dansurile medievale.

www.infopensiuni.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1489
Cuvinte cheie: Medias
pop puiu

Adaugat in urma cu 5064 zile, 13 Iun. 2010

Adaugat de Puiutt

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 904

  • Cum a fost?
    _man_small
    Flay   09 Iul. 2010, 16:29:31

    deci... "in zilele de 9-10 iulie, in Medias are loc..." dupaia: "Timp de PATRU zile, Mediasul redevine...". Nu stiu in ce sistem de numeratie lucrati voi, dar 9-10 iulie nu is patru zile :))


    .