poze concert hara la sibiu

Concert "Hara" la Sibiu

Sibiu , Sibiu. Vineri 7 Mai 2010 23:00
LIQUID Club , Str. Dobrun Nr. 1

Categorii: Muzica si Concerte , Cluburi si Discoteci

Concert "Hara" la Sibiu

Special guests: HARA band live act


HARA a luat fiinta in mai 2000 la Cluj-Napoca,la initiativa profesorului de engleza Flavius Buzila care si-a propus sa aduca un suflu nou, proaspat in muzica romaneasca. Trupa a fost remarcata imediat datorita creatiilor originale, extrem de inspirate, ce combina cu multa naturalete elemente de rock alternativ, electro-pop, sonoritati celtice si folclor romanesc,cu versuri graitoare,cu mesaj, intr-o interpretare unica, personala.
Trupa HARA a lansat 3 LP-uri: AIUREA(2001), MAI FRUMOASA(2003), O ZI(2004) si albumul de colinde traditionale romanesti MARLIN, DARLIN-PAIS'PE COLINDE S'O STRIGATURA(2006), care au adus multe premii din partea institutiilor media (cel mai bun single-2003, 2004, cea mai buna creatie-2005, cel mai bun album- 2004, 2005, 2006).
In decembrie 2006 a venit si prima recunoastere internationala odata cu locul 3(din 50) obtinut cu piesa O ZI la cel mai important concurs international de creatie desfasurat de prestigioasa institutie VH1-"Song of the Year", HARA devenind astfel prima trupa romaneasca premiata de celebra televiziune. Succesul se repeta in septembrie 2008 odata cu premierea piesei PREA TARZIU insa apogeul este atins de piesa PLOUA STELE care castiga concursul in luna ianuarie 2009,aducand astfel trupa in atentia producatorilor ºi promoterilor americani odata cu sansa unica de a incepe o cariera discografica internationala.
Intr-o tara dominata de superficialitate si playback, HARA si-a facut un adevarat atu din show-urile LIVE, colorate si imprevizibile, de o foarte buna prestatie artistica, care au facut deliciul zecilor de mii de spectatori, trupa avand un numar record de concerte chiar si in perioadele de pauza discografica.
Odata cu 2007 au venit si concertele in afara tarii, HARA reprezentand Romania cu real succes la Bruxelles, Veliko Tarnovo(Bulgaria) si chiar la Campionatul European de Fotbal, in Viena si Salzburg, unde reprezentatia trupei a fost declarata de catre administratia locala austriaca "cel mai bun show live din programul cultural".
Deasemenea, formatia si-a facut un renume din implicarea activa in numeroase proiecte caritabile si anti-discriminare, cei cinci membri fiind din 2006 Ambasadori Oficiali ai S.O.S. Satele Copiilor Romania.
Recent HARA a lansat cu succes la Sighisoara, in cadrul festivalului Proetnica 2008, al 5-lea album din cariera -INTERETNIK- un mozaic muzical multicultural cu mare rezonanta la publicul larg, inspirat din interferentele dintre folclorul romanesc si muzica etniilor conlocuitoare. In timpul spectacolului de lansare, la care a participat un numar record de spectatori (aproximativ 10 000), trupa a filmat un videoclip cu o atmosfera unica la o piesa noua de pe acest album, intitulata SHIKANA. Videoclipul poate fi deja vizionat pe site-ul www.youtube.com iar din octombrie 2008 ºi pe televiziunile de specialitate.
Proiectul INTERETNIK, de pe care publicul cunoaste deja piese ca MURO SHAVO , HORA URSARINA sau SHIKANA e menit sa incurajeze comunicarea interetnica si egalitatea de sanse iar membrii trupei (Flavius Buzila-voce, chitara, Marius Astilean - vioara, Sorin Burcas - tobe, percutie, voce, Catalin Florescu - bas,samplere, sunet) au fost deja laureati in cadrul Galei Premiilor Radio Romania din martie 2009 cu Premiul pentru cel mai bun proiect etno al anului 2008.Mai multe detalii: http://www.liquidsibiu.ro/

Pret bilet: 10 ron

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 850
Cuvinte cheie: Concert , Hara , mai , rock , Evenimente Sibiu
gabriel lup

Adaugat in urma cu 3747 zile, 05 Mai. 2010

Adaugat de darude1979

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3547

Alte Evenimente din Sibiu
scoala de numerologie romeo popescu

SCOALA DE NUMEROLOGIE - Romeo Popescu

Sibiu, Sibiu. 2 Sep 2020 - 2 Sep 2020
  • Ai ceva de zis?

    .