poze bucovina in documente si imagini de epoca

Bucovina în documente şi imagini de epocă

Suceava , Suceava. Luni 1 Martie 2010 12:00
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

(sfârşitul secolului XIX - începutul secolului XX)

În perioada 26 Februarie 2010 - 5 Martie 2010, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava te invită la expoziţia intitulată Bucovina în documente şi imagini de epocă (sfârşitul secolului XIX - începutul secolului XX).

Expoziţia, realizată în colaborare cu Arhivele Naţionale, are drept scop de a prezenta publicului imagini şi documente de epocă mai puţin cunoscute, înfăţişând Bucovina la sfârşitul secolului XIX - începutul secolului XX.

Din multitudinea de documente existente în Arhivele Naţionale Suceava, au fost selectate imagini şi documente de epocă care prin formă şi conţinut sunt reprezentative pentru a ilustra aspecte din organizarea edilitară şi administrativă a Bucovinei în acest interval de timp, edificii, pieţe, parcuri monumente publice şi culturale, biserici, vederi de epocă şi cărţi poştale.

De asemenea, o parte a documentelor expuse înfăţişează momente din timpul primului război mondial în Bucovina, precum şi momentul Unirii Bucovinei cu România în 1918.

Sunt prezentate şi o parte a lucrărilor în acuarelă a pictorului Franz Xaver Knapp - album cu vederi din Bucovina (realizat în 1857 şi publicat la Viena în 1974).

Documentele şi imaginile de epocă incluse în expoziţie sub formă de fotocopii provin în principal din fondurile arhivistice păstrate la Arhivele Naţionale Suceava: Primăria Oraşului Suceava, Colecţia de documente, Colecţia de fotografii, Mitropolia Bucovinei şi Inspectoratul Cadastral al Bucovinei.
*Sursa:http://orasulsuceava.ro/evenimente/2010/02/bucovina-in-documente-si-imagini-de-epoca-sfarsitul-secolului-xix-inceputul-secolului-xx/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+OrasulSuceava+%28Orasul+Suceava%29&utm_content=Google+Reader

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 391
Cuvinte cheie: 2010 , Expozitie , Evenimente Suceava
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 3789 zile, 28 Feb. 2010

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

  • Ai ceva de zis?

    .