poze expozitia o lume disparuta

Expozitia "O lume disparuta"

Suceava , Suceava. Joi 8 Octombrie 2009 09:00
Muzeul de Ştiinţele Naturii din cadrul Complexului Muzeal Bucovina

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Programul de vizitare este luni între orele 9-16 iar de marţi până duminică 9-17.

Până pe data de 9 noiembrie sucevenii, şi nu numai, sunt invitaţi la Muzeul de Ştiinţele Naturii din cadrul Complexului Muzeal Bucovina pentru a vizita expoziţia "O LUME DISPARUTĂ". Scopul expoziţiei constă în valorificarea patrimoniului muzeal, educaţia publicului vizitator în vederea conservării şi protejării mediului din rezervaţiile geologice din judeţul Suceava şi din ţară.

"Fără îndoială, expoziţia se constituie într-o acţiune cultural - educativă pentru toate categoriile de vizitatori, dar îndeosebi pentru tineri, cărora încercăm să le trezim interesul pentru istoria îndelungată a Pământului", precizează reprezentanţii CMB "Bucovina".

Materialul prezentat în expoziţie aparţine Colecţiei de Paleontologie a Muzeului de Ştiinţele Naturii din Suceava şi cuprinde piese de faună fosilă, amprente foliare, resturi de peşti fosili dar şi roci fosilifere, cele mai multe fiind descoperite în diferite zone din Judeţul Suceava care azi sunt importante rezervaţii paleontologice.

O parte importantă a expoziţiei este concretizată prin expunerea grafică a conţinutului ştiinţific referitor la istoria geologica a Pământului - ere, perioade, fosile, scara stratigrafică, reconstituiri de animale.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 822
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 5337 zile, 07 Oct. 2009

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Suceava
suceava blues festival

Suceava Blues Festival

Suceava, Suceava. 5 Iul 2024 - 7 Iul 2024
zilele sucevei 2024

Zilele Sucevei 2024

Suceava, Suceava. 21 Iun 2024 - 23 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .