poze  arta e pentru toti

"Arta e pentru toti"

Timis , Timisoara. Luni 7 Decembrie 2009 16:00
Asociatia Culturala "Compania D'arte"

Categorii: Alte Evenimente

"Arta e pentru toti"

Compania D'arte continua proiectul "Arta e pentru toti" - proiect finantat de FITT Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis. Proiectul "Arta e pentru toti" 2010 este continuarea proiectului "Arta e pentru toti" 2009 si are drept scop educatia teatrala, dezvoltarea personala si integrarea sociala prin intermediul artei actorului a elevilor de liceu cu probleme financiare prin facilitarea accesului gratuit la cursuri de actorie.

Cursurile de actorie au un impact puternic asupra dezvoltarii personalitatii adolescentului, deoarece atelierele de teatru dezvolta atentia si concentrarea; memoria; comunicarea (constientizezi locul si rolul tau printre ceilalti , nepierzandu-ti propria personalitate, ci comunicand-o celorlalti); imaginatia; creativitatea; redescoperirea sinelui; reinvatarea modurilor de perceptie, de receptare a mediului inconjurator si transmitere a propriei pareri personalizata ( a privi nu doar a vedea; a asculta nu doar a auzi; a simti nu doar a atinge un obiect; a comunica nu doar a vorbi). Mijloacele si tehnicile teatrale utilizate in cadrul cursului pot avea un rol definitoriu in cunoasterea celuilalt si autocunosterea propriei personalitati. Teatrul este un bun mijloc de socializare si deblocare a eventualelor piedici aparute in integrarea sociala a unei persoane cauzata de constienta unei situatii defavorizante social. Cursurile de actorie se dovedesc a fi o necesitate, nu un moft sau un mijloc de divertisment, o cale eficienta de dezvoltare personala si integrare sociala. Acest gen de proiect poate fi un model viabil de buna practica in categoria proiectelor sociale-culturale-educationale.

Cursul de actorie se va desfasura la Casa Tineretului Timisoara, in perioada 14 decembrie 2009 - 1 iunie 2010 (exceptand vacantele scolare) si va cuprinde un numar de 24 de ateliere teatrale gratuite, desfasurate o data pe saptamana , avand durata de 3 ore fiecare atelier, pentru un numar de 10 elevi de liceu cu probleme financiare. Proiectul se va finaliza in 1 iunie 2010 cu un spectacol de teatru sustinut de participantii la curs, pe scena Casei Tineretului.

Preselectia participantilor va avea loc in 7 decembrie la ora 16:00, inscrierea participantilor desfasurandu-se in perioada 24 noiembrie - 5 decembrie 2010, prin telefon sau e-mail.

Mai multe detalii: http://www.artaepentrutoti.wordpress.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 832
Cuvinte cheie: "Arta , e , pentru , toti" , Evenimente Timisoara
gabriel lup

Adaugat in urma cu 5255 zile, 30 Nov. 2009

Adaugat de darude1979

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3547

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .