poze cursuri de teatru pentru adulti in timisoara

CURSURI DE TEATRU PENTRU ADULTI IN TIMISOARA

Timis , Timisoara. Marţi 27 Septembrie 2016 19:00

Categorii: Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 10/0

CURS DE ACTORIE PENTRU ADULTI IN TIMISOARA - curs de dezvoltare personala prin tehnici teatrale - CE CURS VA PROPUNEM ? Un curs de actorie, construit astfel incat sa iti ofere un cadru propice pentru dezvoltarea personala conform propriei personalitati si nevoilor individuale specifice. Arta actorului prin tehnicile sale specifice are un rol fundamental in dezvoltarea personalitatii umane.

CURS DE ACTORIE PENTRU ADULTI IN TIMISOARA
- curs de dezvoltare personala prin tehnici teatrale -

CE CURS VA PROPUNEM ?

Un curs de actorie, construit astfel incat sa iti ofere un cadru propice pentru dezvoltarea personala conform propriei personalitati si nevoilor individuale specifice. Arta actorului prin tehnicile sale specifice are un rol fundamental in dezvoltarea personalitatii umane.
Cursul este pentru oameni interesati de dezvoltare personala intr-un mod nonformal, prin experimentare directa si interactiune. In cadrul cursului nu ti se vorbeste despre dezvoltare personala, nu se aplica retetare, ci vei invata in mod practic, aplicand in stilul tau personalizat, moduri de autocunoastere si de comunicare autentica in relatii.
Cursul iti ofera un cadru de manifestare a propriei personalitati, atat prin exprimarea individuala, cat si relationara, experimentand interactiunea si oglindirea in ceilalti membri ai grupului.
Beneficiezi de suport personalizat, pentru a-ti dezvolta potentialul, conform propriilor nevoi specifice.
Cursul este pentru toate categoriile de oameni, indiferent de aptitudinile fiecaruia.
Cursul NU este doar pentru cei care cred ca au talent. Din acest motiv nu exista preselectie pentru a participa la acest curs.
Cursul este despre descoperire si afirmare interioara.
Cursul NU este despre prefacatorie, despre a invata "sa joci teatru", despre a invata sa te ascunzi in spatele unor masti.
Cursul NU este despre a controla si a ascunde emotiile, ci despre a-ti asuma si a invata sa-ti gestionezi propriile emotii.

DE CE SA PARTICIPI ?

ACEST CURS ESTE PENTRU TINE DACA...
o ai visat sa fii actor, dar ti-ai construit un alt drum in viata si vrei sa cunosti aceasta profesie
o esti un adult in cautare de moduri practice si nonformale de dezvoltare personala
o vrei sa inveti lucruri interesante despre tine si ceilalti intr-un mod relaxat si practic
o vrei sa descoperi noi fatete ale personalitatii tale
o vrei sa te exprimi autentic in relatiile cu ceilalti oameni
o vrei sa te eliberezi de frica de a te exprima conform propriei personalitati
o vrei sa te eliberezi de frica de a vorbi in public, in fata celorlalti oameni
o vrei sa ai un discurs in public, liber, coerent si personalizat
o vrei sa te intelegi mai bine pe tine si pe ceilalti
o vrei sa inveti sa-ti intelegi si sa-ti gestionezi emotiile
o vrei sa-ti exersezi creativitatea, imaginatia si spontaneitatea
o vrei sa-ti dezvolti libertatea de exprimare si expresie corporala
o vrei sa-ti dezvolti capacitatea de atentie, concentrare si observare
o vrei sa iti exprimi fara inhibitii propria personalitate si opiniile in fata celorlalti
o vrei sa-ti exersezi capacitatea de a gestiona situatiile neprevazute si dificile
o vrei sa iti exersezi calitatile de lider
o vrei sa descoperi noi dimensiuni ale comunicarii
o vrei sa-ti recapeti increderea in capacitatile proprii
o vrei sa vorbesti clar si sa iti folosesti vocea la capacitatea ei maxima, conform caracteristicilor specifice propriului mod de a vorbi
o vrei sa inveti tehnici de relaxare
o vrei sa iti petreci timpul liber in mod creativ
o vrei să cunoști oameni noi și să ai parte de interacțiuni autentice

CE VOM FACE

Va propunem o serie de ateliere de dezvoltare personala prin tehnici teatrale, fiind centrate pe: descoperirea si dezvoltarea simturilor de baza, a senzatiilor, perceptiilor, ascultarea si gestionarea semnalelor propriului corp – acceptarea si afirmarea propriei personalitati; emotiile si gestionarea lor; comunicarea si relatia cu celalalt - partener; intelegerea si manifestarea potentialului latent, al imaginatiei si cretivitatii; vorbirea in public; comunicarea si conducerea in echipa. Toate aceste directii sunt descoperite si exersate prin intermediul jocului, intr-un mod interactiv, dinamic, relaxant si creativ.

Ce ofera actoria prin tehnicile sale specifice

• ofera un mijloc practic, prin experimentare directa, de dezvoltare la nivel corporal, emotional, psihic si mental
• actoria inseamna comunicare nonverbala si verbala – cu tine si ceilalti
• actoria inseamna autodescoperire prin observarea ta si a celorlalti
• actoria inseamna cautare de sine si deschidere in a afla mereu parti necunoscute in tine
• actoria inseamna adaptare si experimentarea permanenta a dinamicii schimbarii
• actoria inseamna sa incerci sa fii cat mai mult tu insuti si cat mai putin sa te prefaci ca esti; este mijloc de sondare a adevarurilor interioare
• actoria inseamna sa iti asumi cine esti, sa te accepti cu defectele si calitatile cu care ai fost inzestrat
• actoria inseamna sa scapi de frica de a te arata in autenticitatea ta in fata celorlalti
• actoria inseamna relationare si gestionarea interactiunilor intr-un mod potrivit tie, tinand cont de propriile limite si de granitele celuilalt

Se vor face exercitii de improvizatie si miscare scenica.

Jocurile teatrale sunt structurate si adaptate necesitatilor, specificului si ritmului de evolutie al fiecarei grupe in parte si a fiecarei persoane din cadrul grupului.

Se va explica modul de lucru asupra unui text dramatic.

Se vor explica si aplica mijloacele prin care un text dramatic poate deveni viu si asumat pentru intruparea unui personaj realist pe scena.

Toate exercitiile de improvizatie, miscare si vorbire scenica precum si analiza si asumarea textului dramatic sunt astfel construite si structurate incat cursantul sa inteleaga care sunt regulile de baza si mijloacele tehnice prin care un om poate deveni un personaj realist si credibil pe scena sau pur si simplu cand trebuie sa actioneze in fata unei audiente. Fiecare joc este explicat si aplicat pentru a putea fi folosit in continuare in viata de zi cu zi, nu doar in timpul cursului.

Se vor alege texte propuse de trainerul cursului, iar alegerea finala a acestora va fi facuta de comun acord trainer – cursant, astfel incat personajul ales sa rezoneze profund cu personalitatea cursantului. Se analizeaza si se lucreaza apoi la personaj, conform tehnicilor actoricesti specifice, urmarindu-se intelegerea profunda a vietii personajului, asumarea acestuia si aprofundarea relatiilor interumane pe care le regasim in text. Metoda de lucru imbina lucrul pe text cu diferite exercitii de improvizatie adaptate fiecarui cursant pentru realizarea personajului ales. Fiecare participant la curs va fi pus in valoare prin personajul selectat, este un curs in care NU exista personaje secundare.

Se va realiza un spectacol final. La finalul cursului se va prezenta publicului spectacolul realizat din diferitele scenarii teatrale asamblate intr-o structura spectaculara coerenta si de impact sau o piesa de teatru reprezentativa pentru trupa de teatru formata in cadrul cursului. Finalul cursului va fi in momentul definitivarii spectacolului final - nu inainte de o perioada minima de 6 luni.

Pe parcursul intregului curs veti primi materiale specifice si informatii personalizate prin email si telefonic in functie de necesitatile si personalitatea fiecarui participant la curs.

Se explica detaliat fiecarui cursant in parte atat la finalul fiecarui atelier cat si prin email care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmeze pentru a beneficia de o experienta complexa si completa pe care o poate oferi arta actorului.
Cursul se desfasoara permanent de la inscriere si pana la finalizarea lui, nu doar in timpul celor 2 ore de intalnire saptamanala.Veti beneficia de suport si explicatii pentru toate dificultatile sau intrebarile referitoare la actorie. Este necesar acest lucru, pentru ca actoria este insusita de fiecare om in parte conform structurii individuale, iar problemele care se ivesc pe parcursul lucrului difera de la om la om, in functie de personalitatea proprie.

La finalul cursului se acorda diploma si supliment descriptiv al diplomei de participare.

Pe parcursul cursului se realizeaza fotografii care sunt trimise participantilor prin internet.

La finalul cursului, spectacolul este filmat si fotografiat de persoane specializate si fiecare va primi filmarea si fotografiile prin internet.

CARE SUNT CERINTELE PENTRU PARTICIPANTUL LA CURS?

o Sa respecte membrii grupului
o Sa respecte regulile de desfasurare ale cursului
o Sa respecte etapele de desfasurare ale cursului, pentru a putea atinge obiectivul final comun – realizarea spectacolului
o Sa invete textul in timpul specificat alocat acestui obiectiv
o Sa fie prezent la curs
o Sa lucreze la rol individual
o Sa nu aduca prejudicii fizice sau psiho-emotionale propriei persoane sau membrilor grupului, prin manifestarea in timpul cursului a problemelor personale nerezolvate
o Sa aiba o stare de sanatate buna, care sa-i permita sa faca fata solicitarilor fizice si psiho-emotionale ale cursului
o Sa plateasca taxa cursului in data prestabilita

CAND SE DESFASOARA CURSUL?

GRUPA 20+ : LUNI, orele 19:00 - 21:00 - 26 SEPTEMBRIE (doar pentru aceasta grupa, locatia nu este la Casa Tineretului; vom anunta in timp util unde se vor tine cursurile, intr-un spatiu central din Timisoara)
GRUPA 30+ : MARTI, orele 19:00 - 21:00 - 27 SEPTEMBRIE - CASA TINERETULUI
GRUPA 30+ ( SAU GRUPA DE 20+, grupa se formeaza pentru categoria de varsta pentru care exista solicitariin ziua de vineri): VINERI, orele 19:00 - 21:00 - 30 SEPTEMBRIE - CASA TINERETULUI

Ziua stabilita initial pentru o anumita grupa, nu se modifica pana la finalul cursului.

NUMAR DE PARTICIPANTI

Fiecare grupa este formata din 10 persoane.

UNDE SE DESFASOARA CURSUL?

CASA TINERETULUI - TIMISOARA (central - str.Aries nr.19)

CAT COSTA CURSUL?

15 RON / ORA
30 RON / ATELIER DE 2 ORE FARA PAUZA
120 RON / MODUL DE 4 ATELIERE

COST SPECTACOL FINAL: 350 RON

Spectacolul final include:
o sala spectacol
o afis
o invitatii
o promovare prin comunicate de presa, foto & video, inainte si dupa spectacol
o filmare spectacol & editare
o fotografii profesioniste de la spectacol
o lumini
o scenografie
o materiale decor
o machiaj personalizat, conform personajului interpretat
o muzica originala compusa pentru fiecare piesa in parte si interpretata live in timpul spectacolului
o proiectie video & proiector
o masinisti (schimbare decor daca este cazul)

CINE ESTE TRAINER?
Mariana Luca
Actor & trainer
Actor – experienta de 10 ani ca actor profesionist (roluri principale & secundare) si 12 ani ca actor amator
Trainer – experienta de 9 ani in conceperea, dezvoltarea si sustinerea, programelor de dezvoltare personala prin intermediul actoriei si a diferitelor forme de arta
CV- ul poate fi trimis prin email fiecarei persoane care solicita acest lucru

CUM TE INSCRII?
Informatii detaliate despre inscriere sunt postate pe site:

WEBSITE: http://www.companiadearte.com/cursuri-si-ateliere/cursuri-arte/cursuri-de-actorie-pentru-adulti-in-timisoara
Email : companiadarte@gmail.com ; companiadarte@yahoo.com
Tel. 0723297456 // 0766413937 // 0720762073

Pret bilet: 15 Lei

Comenteaza pe Facebook
mariana luca

Adaugat in urma cu 2757 zile, 10 Sep. 2016

Adaugat de Mariana12814

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 28

Alte Evenimente din Timisoara
stand up comedy cu mihai bobonete sfaturi de via a la timi oara

Stand up comedy cu Mihai Bobonete - Sfaturi de Viață la Timișoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 13 Aprilie 2024
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .