poze visul oricarui copil posesor de bicicleta

Visul oricarui copil posesor de bicicleta

Timis , Timisoara. Joi 1 Decembrie 2016

Categorii: Alte Evenimente

Visul oricarui copil posesor de bicicleta. La ce plan lucreaza primaria din Timisoara

 


Primaria Timisoara lucreaza la un Plan Urbanistic de Detaliu pentru Regia Autonoma de Transport, in urma caruia cei mici vor avea un loc special unde vor putea sa invete sa mearga pe bicicleta, pe skateboard sau pur si simplu sa se plimbe cu masinutele. Locatia va avea pista de biciclete pentru cei mici, poligon in care vor invata regulile de circulatie si un atelier pentru vehiculele pe doua roti.


Pentru micii timisoreni, primaria din localitate pregateste o surpriza. Autoritatile locale lucreaza la un Plan Urbanisitc de Detaliu pentru RATT, in urma caruia copiii din Timisoara vor avea acces la un pista pe care se pota plimba cu masinutele, skateboardul sau bicicletele. Constructia urmeaza sa se ridice pe un teren aflat pe strada Garii, nr. 17, care apartine primarieri. Lucrarea va intra in administrarea RATT. 


Terenul masoara 11.021 metri patrati si, potrivit documentatiei la care se lucreaza, aici vor fi construite un atelier de biciclete, un depozit pentru acestea, un dispecerat si un spatiu special pentru copii, cu pista de masinute, loc de joaca si piste de biciclete pentru cei mici. Pentru depozit, prima intentioneaza sa achizitioneaze mai multe biciclete, prin accesarea de fonduri europene. 


„Zona poligonului, accesibila atat publicului, cat si personalului, cuprinde un sistem complex de alei carosabile, trotuare, piste de biciclete, piste de skateboard, zone verzi, locuri de joaca, destinate invatarii regulilor de circulatie si incercarii bicicletelor din dotare. Modul de alcatuire al poligonului intrunește o multitudine de configuratii din realitate: sens giratoriu, curbe, platforme de intalnire, portiuni drepte, treceri de pietoni, semafoare, semne de circulatie”, se arată în documentație, citat de tion.ro. 


In prezent, terenul este liber si, pe langa micul rai care urmeaza sa fie construit pentru cei mici, tot aici vor fi ridicate si o cladire pentru dispeceretul RATT, vestiare, birouri, sala de sedinte, grupuri sanitare, doua depozite pentru biciclete, un atelier de reparatii, o spalatorie auto, o magazie si locuri de parcare. 


„Deoarece amplasamentul este generos si permite o desfasurare corespunzatoare, beneficiarul intenționeaza, de asemenea, demararea unei activitati cu caracter educativ, si anume crearea unui poligon pentru copii, in care acestia sa fie initiati, sub supraveghere competenta, asupra regulilor de circulatie”, se mai arată în documentație. Practic, cei mici vor avea ocazia sa deprinda regulile de circulatie, exersandu-le pe bicicleta sau in masinutele lor. 


Insa si tu iti poti invata copilul sa respecte regulile de circulatie. Noriel iti pune la dispozitie o paleta diversificata de biciclete pentru cei mici, pe care prichindeii pot simula situatiile de trafic real. 

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2604
Cuvinte cheie: Timisoara
aleonte yasmine

Adaugat in urma cu 1485 zile, 29 Ian. 2016

Adaugat de cucubaubau13

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3563

Alte Evenimente din Timisoara
curs autodesk inventor pro

Curs Autodesk Inventor Pro

Timis, Timisoara. 9 Feb 2020 - 23 Feb 2020
richie ramone chaos commute tba live capcana

Richie Ramone // Chaos Commute // tba LIVE @ Capcana

Timis, Timisoara. Vineri 20 Martie 2020
timisoara seminar tainele feminitatii

Timisoara. Seminar Tainele Feminitatii

Timis, Timisoara. 29 Feb 2020 - 29 Feb 2020
timisoara seminar tainele feminitatii partea a ii a

Timisoara. Seminar Tainele Feminitatii partea a II-a

Timis, Timisoara. 1 Mar 2020 - 1 Mar 2020
  • Ai ceva de zis?

    .