poze saptamana culturii editia a iv a provocarea lui platon omul in

SAPTAMANA CULTURII – EDITIA A IV-A PROVOCAREA LUI PLATON. OMUL IN

Timis , Timisoara. Miercuri 22 Mai 2013 18:00 - Marţi 28 Mai 2013
Cercul Militar Timisoara

Categorii: Conferinte si Seminarii , Expozitii si Lansari de carte , Spectacole si Filme

In acest an, editia a IV-a a SAPTAMANII CULTURII este dedicata sarbatoririi ANULUI PLATON ocazionat de implinirea a 2400 de ani de la infiintarea Academiei platonice din Atena.

De ce Platon in 2013? De ce sarbatorim 2400 de ani?

Academia lui Platon, fondata in 387 i.e.n., a fost sursa si modelul scolilor si universitatilor noastre. Termenul „academie” a supravietuit timp de secole si continua sa fie sinonim cu educatie si cultura transmise fiecarui cetatean, anul 2013 fiind proclamat si Anul european al cetatenilor. Astfel, aniversam 2400 de ani de la infiintarea Academiei lui Platon pentru a celebra rolul esential al culturii in alungarea ignorantei. E vorba de 2400 de ani de civilizatie ale carei radacini sunt in Atena, leaganul democratiei si retoricii.

Inspirata din miturile si solutiile filosofice platonice, a IV-a editie a Saptamanii culturii propune un traseu important al omului dinspre A nu sti ca nu stie catre A sti ce stie si ce nu stie si catre A dori sa stie mai mult. Pentru aceasta, apelam la urmatoarele mijloace culturale, cum ar fi: prelegeri filosofice, expozitie cu ghidaj, prezentari multimedia, pantomima, film documentar, ateliere pentru copii, recitaluri instrumentale si o seara a prieteniei.


Dintre momentele cheie, mentionam:
prelegerea filosofica ce va deschide evenimentul: Provocarea lui Platon. Omul intre ignoranta si cunoastere, urmata de o interpretare teatrala a Mitului pesterii;
expozitia cu ghidaj: Filosofia ca modalitate de transformare a societatii;
lansarea de carte: Teatrul grec de misterii;
calatoria virtuala pana la marginea Universului cunoscut propusa de Observatorul Astronomic din Bucuresti, „Amiral Vasile Urseanu”, realizata cu ajutorul unui program digital de simulare;
maratonul Platon: Ce ne invata Platon despre Dragoste, ...despre Atlantida si ... despre Suflet?
si prelegerea filosofica: Provocarea FILOSOFIEI, in cadrul careia se va prezenta importanta filosofiei pentru omul contemporan, precum si o descriere a cursului introductiv de filosofie sustinut de Asociatia Culturala Noua Acropola.

Vezi programul detaliat: www.noua-acropola.ro


Evenimentul Saptamana culturii este organizat de membrii voluntari ai Asociatiei Culturale Noua Acropola cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara, in parteneriat cu Cercul Militar Timisoara si cu sponsorizarea Skoda PROCAR (sponsor principal) si Share Dimension (sponsor).

Partenerii acestui eveniment sunt: Fundatia Rubin, Libraria Carturesti, Porto Arte, OSUT, Liga AC
Partenerii media, carora le multumim in mod special sunt: RADIO TIMISOARA, TVR TIMISOARA, 24-FUN, RomaniaPozitiva.ro, Evive.ro, Timisoreni.ro, TimisoaraAzi.ro


Intrarea este libera.

Mai multe detalii: http://noua-acropola.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 682
Cuvinte cheie: Timisoara
mihaela cira

Adaugat in urma cu 2617 zile, 16 Mai. 2013

Adaugat de Mihaela10225

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 13

Alte Evenimente din Timisoara
trooper lanseaza strigat best of 2002 2019 la timisoara

Trooper lanseaza Strigat: Best of 2002 - 2019 la Timisoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 24 Octombrie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .