poze academia memoriei romane ti
poze academia memoriei romane ti

Academia Memoriei Românești

Timis , Timisoara. Luni 4 Septembrie 2017 09:00 - Duminică 10 Septembrie 2017

Categorii: Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 50/500

Istorii și modele de rezistență anticomunistă

ASOCIAȚIA STUDENȚILOR CREȘTINI ORTODOCȘI ROMÂNI DIN TIMIȘOARA, te așteaptă, tinere, în primul oraș liber de comunism din România, între 4 și 10 septembrie 2017, să participi la ACADEMIA MEMORIEI ROMÂNEȘTI, proiect în cadrul căruia vor avea loc ateliere, dezbateri, proiecții de film și conferințe dedicate rezistenței anticomuniste din România.
Vei descoperi împreună cu noi poveștile unor oameni care au format rezistența anticomunistă ARMATĂ, ȚĂRĂNEASCĂ, INTELECTUALĂ și DUHOVNICEASCĂ, eroi și sfinți care nu sunt încă în manualele de istorie, dar prin mărturia cărora noi astăzi avem un reper de verticalitate în fața unui regim totalitar.
De ce?
Pentru că ne căutăm împreună, cu profundă durere, Identitatea, Credința și Neamul. Suntem flămânzi și însetați de SENS, plictisiți, obosiți și deznădăjduiți de a ne mai consuma zilele și nopțile în filme și seriale, petreceri și baruri, ori în trupuri goale. Credem cu tărie că ne vom tămădui durerea și ne vom sătura foamea și setea de SENS în ISTORIA REZISTENȚEI ANTICOMUNISTE DIN ROMÂNIA.
Vino alături de noi și vei întâlni și alți tineri care cred în:

Cercetarea istorică – instrument de cunoaștere a adevărului de ieri și de azi. Pentru că „Adevărul ne va face liberi” și „dacă vrei să te mântuiești, cu întrebarea să călătorești”, vom întreprinde alături de invitații noștri o serioasă cercetare istorică a rezistenței anticomuniste.

Prietenia – o insulă de normalitate. Pentru că prima virtute spre care tinde tânărul este prietenia, iar Hristos ne învață că „mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să și-l pună pentru prietenii săi”, ne propunem ca aceasta să fie locul central nevăzut al Academiei noastre. Prietenia va fi legătura dintre noi atât în timpul petrecut împreună la Timișoara, cât și ulterior, când ne vom întoarce fiecare la rostul nostru.

Excelența – standardul nostru. Pentru că ne luăm în serios îndemnul „orice ați face, lucrați din toată inima, ca pentru Domnul, și nu ca pentru oameni”, ne vom strădui cu toată puterea și priceperea noastră să oferim participanților cel mai înalt standard cu putință activităților Academiei, atât prin nivelul de profesionalism și experiență ale conferențiarilor și formatorilor, cât și prin implicarea și disponibilitatea noastră ca și organizatori.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/273399989733418/?ti=icl

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 695

Eveniment postat de organizator

ascor timisoara

Adaugat in urma cu 931 zile, 09 Aug. 2017

Adaugat de ascortm

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Timisoara
richie ramone chaos commute tba live capcana

Richie Ramone // Chaos Commute // tba LIVE @ Capcana

Timis, Timisoara. Vineri 20 Martie 2020
timisoara seminar tainele feminitatii

Timisoara. Seminar Tainele Feminitatii

Timis, Timisoara. 29 Feb 2020 - 29 Feb 2020
timisoara seminar tainele feminitatii partea a ii a

Timisoara. Seminar Tainele Feminitatii partea a II-a

Timis, Timisoara. 1 Mar 2020 - 1 Mar 2020
sibiu tainele feminitatii partea a ii a

Sibiu. Tainele Feminitatii partea a II-a

Timis, Timisoara. 8 Mar 2020 - 8 Mar 2020
  • Ai ceva de zis?

    .