poze cultura concuren ei in mediul de afaceri

Cultura concurenței în mediul de afaceri

Timis , Timisoara. Joi 26 Noiembrie 2015

Categorii: Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 100/0

Evenimentul Cultura concurenţei in mediul de afaceri, care va avea loc pe 26 noiembrie 2015, de la ora 16,30, in sala multiufuncţionala de la Consiliul Judeţean Timiş, reprezinta o premiera pentru mediul de afaceri din Regiunea de Vest, deoarece este pentru prima data cand Consiliul Concurenţei in format complet participa la o conferinţa la Timişoara.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chirişoiu, şi ceilalţi membri ai Plenului vor prezenta audienţei aspectele principale ale politicii concurenţei in Romania (ca stat membru al Uniunii Europene), respectiv misiunea Consiliului Concurenţei in relaţiile cu celelalte autoritaţi publice, mediile de afaceri şi de protecţia consumatorilor.
Un accent distinct va fi pus pe importanţa mijloacelor preventive la care poate face apel mediul de afaceri in relaţia sa cu Consiliul Concurenţei pentru a evita ajungerea in situaţia aplicarii regimului sancţionator.
Va fi de asemenea abordata latura investigaţiilor utile ale autoritaţii de concurenţa pentru mai buna cunoaştere a realitaţilor economice şi ajutorul de stat acordat companiilor.

Conferinţa va avea patru teme principale distribuite dupa cum urmeaza:
C1. Prezentare generala a profilului instituţional şi a misiunii Consiliului Concurenţei.
Se va prezenta in detaliu rolul, atribuţiile principale şi modul de lucru al Consiliului Concurenţei in Romania.
C2. Aspectele anticoncurenţiale ale acordurilor verticale
Secţiunea va fi dedicata aspectelor anticoncurenţiale din cadrul acordurilor comerciale realizate pe lanţurile de distribuţie şi pe bunele practici din domeniu ce trebuie implementate de catre operatori.
C3. Politica de clemenţa
In acest panel se vor prezenta tratamentul favorabil care poate fi acordat de Consiliul Concurentei agentilor economici implicati intr-un cartel, care coopereaza cu autoritatea de concurenta in vederea descoperirii acestor practici anticoncurentiale.
C4. Noul cadru de reglementare a concurenţei neloiale
Secţiunea priveşte clarificarea atat la nivel terminologic cat şi din punct de vedere legal al concurenţei neloiale in contextul general al practicilor anticoncurenţiale şi al atribuţiilor de resort ale Consiliului Concurenţei.

Reprezentanţii Consiliului Concurenţei: 1. Bogdan Marius Chiriţoiu, Preşedinte. 2. Otilian Neagoe, Vicepreşedinte, 3. Laszlo Gyerko, Consilier de concurenţa, 4. Dan Ionescu, Consilier de concurenţa, 5. Daniel Picu, Secretar general, 6. Daniela Badila, Director al Direcţiei Bunuri de consum, 7. Adrian Comanescu, Director Servicii, 8. Irina Popovici, Şef serviciu;, 9. Gheorghe Radulescu, Director al Direcţiei Teritoriale, 10. Roxana Jurj, Inspector de concurenţa, 11. Roxana Raduţa, Inspector de concurenţa, 12. Florin Andrei, Director, Direcţia Cercetare-Sinteza, 13. Radu Paun, Inspector de concurenţa, 14. George Angliţoiu, Şef serviciu, Relaţii Instituţionale şi Comunicare.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 549

Eveniment postat de organizator

dispersie

Adaugat in urma cu 3074 zile, 24 Nov. 2015

Adaugat de #dispersie

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .