poze summitul european al adolescen ilor timisoara

Summitul European al Adolescenților - Timisoara

Timis , Timisoara. Sâmbătă 1 Mai 2010 12:00

Categorii: Conferinte si Seminarii

Summitul European al Adolescenților - 1-8 mai

Summitul European al Adolescenților va avea loc în perioada 1-8 mai 2010, în Timişoara, România și își propune să creeze un spaţiu de dialog între organizaţiile neguvernamentale de şi pentru tineret din țările partenere și Europarlamentari. Proiectul constă în faptul că tinerii vor sta şi vor analiza situaţia comunităţii locale, iar mai apoi vor avea şansa să discute aceste situaţii la nivel european. Mai mult decat atat, ei vor avea ocazia de a discuta cu politicieni și cu experți despre problemele lor și soluțiile găsite. Concluziile/recomandările obţinute vor fi încorporate într-un contract de angajament care va fi prezentat politicienilor care vor da curs invitaţiei. Acest contract de angajament va cuprinde cerințe ale tinerilor către Parlamentul European şi acţiuni pe care tinerii se angajeză să le implementeze în comunităţile locale.

Scopul Summitului European al Adolescenților este de a stimula participarea activă a tinerilor, dar și participarea la nivel european. Acest summit este organizat de Institutul Intercultural Timișoara în parteneriat cu:

Asociatia Parudimos
Cultural Association “Cletarte”
Affabulazione
Associazione Polriva
Childrens Services, Western Area Youth Work
The Wayland Youth Council
Genc Gelisim Dernegi (Youth Development Association)
Gaziantep Genclik ve Kultur Dernegi
Integrationswerk Respekt e.V.
Stadtjugendausschuss e.V.Karlsruhe
Naturfreundejugends Deutschlands(German Young Naturefriends)
The Municipality of Wroclaw
The Hobbit Foundation
Bistra & Galina Foundation
Liga pentru Educatie, Cultura si Sport
School Association for Global Education SAGE
OBIECTIVE:

Crearea unei platforme de dialog intercultural la nivel European pe problematica politicilor de tineret.
Promovarea conceptului de cetățenie europeană, prin încurajarea tinerilor de a lua parte la procesul de luare a decizilor.
Îmbunătățirea participării active a tinerilor la viața comunității.
Dezvoltarea abilităților tinerilor de a deveni cetățeni europeni activi.
Identificarea problemelor cu care se confruntă grupul țintă în ceea ce privește participarea activă la viața comunității.
Acest Summit European urmărește drepturile adolescenților și particiarea acestora la procesele politice. Structura Summitului este aceeași care a fost folosită în 2009 în cadrul „Summitului European al Copiilor” organizat în Karlsruhe, Germania. Acest proiect vine ca o continuare a Summitului Copiilor și se urmărește evaluarea impactului în cadrul grupului țintă a Summitului Copiilor și continuarea îmbunătățirii platformei de dialog creata în 2009. Scopul proiectului este organizarea unor evenimente publice sub motto-ul „Adolescenții vorbesc – adulții asculta”, care să satisfacă dorințele și așteptările tinerilor din diferite regiuni europene și să îi pregătească pentru teme de discutat cu politicienii Europeni.

Tinerii propun probleme cu o dimensiune europeană și cu perspectivă europeană și experimentează probleme tipice ale procesului de unificare European. Pentru mulți participanți discuțiile cu politicieni europeni vor însemna primul contact cu politicieni din sfera europeană. Conținutul acelui contract de angajament va fi mai departe dezbătut și discutat și răspândit în țările de unde participanții provin. Odată cu prelucrarea acelui contract de angajament, tinerii vor identifica probleme europene comune și vor propune soluții de rezolvare a lor. Contractul de angajament va trebui să conțină toate aceste concluzii ale tinerilor.

Tinerii vor învăța ce înseamnă participarea directă și pozitivă la discuțiile cu parteneri din alte țări europene și vor încerca să conștientizeze ceea ce înseamnă un real dialog intercultural. Conștientizarea se realizează cu un maxim respect față de situațiile de viață apărute în fiecare comunitate în parte.

Summit-ul Adolescenților încurajează această dimensiune atât prin obiectul de lucru, cât și prin profilul participanților. Aducerea împreună a unor tineri din spații naționale diferite, având culturi diferite, dar probleme asemănătoare, specifice vârstei și preocupărilor lor, funcționează ca un liant pentru legarea relațiilor dintre tineri, în timp ce originea lor cultural-geografică distinctă îmbogățește rezultatele discuțiilor animate de facilitatori.

Mai multe detalii: http://teenagerssummit.wordpress.com/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 714
gabriel lup

Adaugat in urma cu 5111 zile, 22 Apr. 2010

Adaugat de darude1979

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3547

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .