poze noaptea muzeelor in timisoara

Noaptea Muzeelor in Timisoara

Timis , Timisoara. Sâmbătă 19 Mai 2012 10:00

Categorii: Festivaluri

festival cultural

Ceea de a opta editie - Noaptea Muzeelor 2012 anunta in Timisora urmatoarele evenimente:

Muzeul de Artă
Piața Unirii nr 1, Timișoara
15:00-23:00
Se pot vizita expozițiile permanente de Pictură Europeană, Artă Contemporană din Banat, colecția Corneliu Baba precum și expoziția temporară Nadia Ioan - Feminitate.

Muzeul Banatului
Bastionul Terezia, strada Popa Șapcă nr 4
10:00-22:00
Sunteți invitați să vizitați expoziția temporară ”Ceramica de Jupânești” realizată de către Muzeul Satului Bănățean cu obiecte tradiționale din centrul de olărit Jupânești; expoziția temporară ”Propaganda de război în Voivodina 1941-1945” realizată de către Muzeul Voivodinei din Novi Sad care prezintă metode și mijloace de propagandă din timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Muzeul Catedralei Mitropolitane
Piața Victoriei, nr.2
9:00-20:00
Aici se pot vedea importante cărţi de patrimoniu cum ar fi Noul Testament de la Bălgrad 1648 (prima traducere in română după izvoare grecesti și slavone), Biblia de la București 1688 (prima traducere și imprimare integrală a Bibliei în limba română), Cazania lui Varlaam sau Cartea românească de învătătură 1643 și multe alte cărți deosebit de prețioase din sec. XVI -XVIII alături de manuscrise si pergamente, icoane pe lemn și sticlă românești, grecești și rusești din sec.XV- XIX, cruci de piatră și de lemn, iconostase si un bogat patrimoniu de obiecte de cult necesare serviciului liturgic.

Emil Kindlein Museum
Bega Shopping Center, et II
12:00-19:00
Muzicianul Emil Kindlein a pus bazele primul muzeu particular din vestul ţării. Emil Kindlein Museum prezintă istoria a două meserii înrudite, cea de bijutier şi cea de ceasornicar, din Banatul secolului trecut. Muzeul cuprinde reconstituirea prăvăliei şi atelierului de ceasornicar şi bijutier ce a aparţinut lui Petru Kindlein, fotografii şi obiecte de familie, dar şi o impresionantă colecţie de orologii.

Muzeul Satului Bănățean
Str. Avram Imbroane nr. 1 (zona Pădurea Verde)
14:00-22:00
Sunteți invitați să intraţi într-un spaţiu pregătit să vă ofere imagini culturale adunate laolaltă despre lumea de odinioară a satului bănăţean. Vă chemăm să parcurgeți un spațiu expozițional în aer liber deosebit, trecând prin câteva secole și lăsându-vă să decodificați semnificațiile mărturiilor unui mod de viaţă bănăţean multietnic și multicultural.

Galeria Calina
Strada Mărășesti nr. 1-3
15:00-23:00
Galeria Calina este un spaţiu independent, dedicat artei contemporane, care încurajează creaţia tinerilor. Amatorii de artă contemporană sunt așteptați cu fursecuri și prosecco la show-ul ”The Golden Hours” by Aitch&Saddo. Aitch îşi reconstruiește istoria personală prin alter-ego-urile și personajele propriei biografii. Se întoarce într-un univers care la șapte ani încăpea într-un apartament cu trei camere, „locuit” de bunici, zâne, mirosuri familiare și furnici înfricoşătoare. Recuperând amintirile „fetiţei”, ea reface povestea care constituie identitatea şi îi dă sens. Şi povestea trebuie luată în serios de oamenii mari. Saddo observă cu atenție bizareriile lumii în care trăieşte și le adună într-o arhivă de senzaţii şi impresii alcătuind un monstruos portret oniric al societății de azi. Mitologia, religia, arhetipurile și imagistica lowbrow sunt instrumentele prin care el reface vârste şi anotimpuri demult uitate. Iar personajele antropomorfice completează peisajul fantastic al unei lumi tot mai fragile.

Galeria Helios
Piața Victoriei nr 6
12:00-20:00
Galeria Uniunii Artiștilor Plastici din Timișoara vă invită să vizitați expoziția de pictură ”Nostalgii Andine” a artistei Georgeta Cocian.

Galeria Jecza
Calea Martirilor 51/52-53,
20:00 - 24:00
Expoziția ”They Shoot Dictators, Don’t They?” de Vlad Ardeleanu. Pictura lui Vlad Ardeleanu propune privitorului un univers extrem de personal, al unui trecut colectiv, sedimentat în amintirea pictorului din perioada copilăriei din anii 1970-1985. Subiectul principal al lui Ardeleanu este memoria colectivă a unui trecut torpilat de evenimente socio-politice tensionate, filtrate de regimul comunist şi introduse în circuit doar fragmentar.

Galeria Jecza
parterul Cladirii C, de la City Business Centre Timișoara.
20:00 - 24:00
Expoziția ”MONUMENTAL” de Alexandra Bodea , Michele Bressan, Bogdan Girbovan, Teodor Graur, Peter Jecza, Vlad Olariu, Dan Perjovschi, Ioan Augustin Pop, Cristian Rusu, Roman Tolici Expoziţia aduce în faţa publicului timişorean o problematică acută a artei contemporane româneşti: conceptul de monumental. Spaţiul ales pentru expunere este unul neconvenţional: parterul unei clădiri administrative, aflat în faza premergătoare finisajului. Atitudinea asumată de artişti este una critică /autocritică, ironică, marcat postmodernă. Mediile folosite sunt, la rândul lor, atipice celor consacrate îndeobşte artei monumentale, pe lângă sculptură, artiştii exprimându-se prin film, pictură sau fotografie.

Galeria Triade
Calea Martirilor 51/45
20:00 - 24:00
Fundaţia TRIADE, în parteneriat cu Facultatea de Arte şi Design a Universităţii de Vest Timişoara, organizează sâmbătă, 19 mai 2012, începând cu orele 20, expoziţia artistului german Jochen FISCHER, intitulată ”cele mai mici lucrări”. Expoziţia se va completa cu prezentări video ale artistului, precum şi cu proiecte şi experimente ale studenţilor pe care îi îndrumă.

Mai multe detalii: http://www.noapteamuzeelor.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 875
valentin

Adaugat in urma cu 3047 zile, 17 Mai. 2012

Adaugat de roadrunner

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4967

Alte Evenimente din Timisoara
trooper lanseaza strigat best of 2002 2019 la timisoara

Trooper lanseaza Strigat: Best of 2002 - 2019 la Timisoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 24 Octombrie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .