poze teatro real madrid cyrano de bergerac

Teatro Real Madrid - Cyrano de Bergerac

Timis , Timisoara. Sâmbătă 12 Mai 2012 19:00 - Sâmbătă 12 Mai 2012
Colegiul National de Arta "Ion Vidu", str. Cluj #12

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Numar min/max participanti: 0/334

Opera preluata in HD, de la Teatro Real (Teatrul Regal) - Madrid

Iubitorii timişoreni de operă transmisă prin satelit, sunt invitaţi la o premieră lirică naţională, opera „Cyrano de Bergerac” de Franco Alfano, pusă în scenă de binecunoscutul regizor român Petrică Ionescu, spectacol preluat de la renumita casă de operă madrilenă Teatro Real (Teatrul Regal) Madrid.

În distribuţie, legendarul tenor Plácido Domingo (Cyrano), soprana americană Sondra Radvanovsky (Roxana), mezzo-soprana austriacă Doris Lamprecht (Soeur Marthe), cât şi baritonul spaniol Àngel Òdena (De Guiche). Bagheta dirijorală îi va aparţine lui Pedro Halffter Caro.

Opera „Cyrano de Bergerac”, o comedie eroică în 4 acte, şi-a avut premiera mondială la Roma, în ianuarie 1936, premiera pariziană având loc la câteva luni după aceea, în luna mai a aceluiaşi an. Deşi Franco Alfano stabilise că libretul va fi scris în limba franceză, totuşi, datorită obiceiurilor acelor vremuri, opera a fost interpretată în limba italiană. În vremurile de faţă „Cyrano de Bergerac” este interpretată în limba franceză, pe un libret de Henri Cain, având la bază piesa de teatru omonimă a dramaturgului francez Edmond Eugène Rostand.

Cyrano de Bergerac, gardian dar şi poet, este posesor al unui nas enorm, meteahnă care îl face să fie convins că nici o femeie nu-l va putea iubi vreodată. În compensaţie la beteşugul său fizic, s-a făcut renumit la Paris, pentru curajul personal şi farmecul verbului său.

În schimb Roxane, frumoasa şi înstărita verişoară a lui Cyrano, este curtată de tot felul de peţitori. Atunci când, după un duel spectaculos cu un individ care îi agasa verişoara, Cyrano primeşte un mesaj urgent de la Roxane, conţinutul mesajului îl încurajează să creadă că ar putea fi iubit de către aceasta.

Îşi dă totuşi seama că mesajul verişoarei sale face trimiteri la o idilă imaginară, pe care Roxane o tânjeşte cu tânărul şi chipeşul Christian de Neuvillette, gardian personal al căpitanului de Castel-Jaloux. Lăsându-şi la o parte propriile sentimente nutrite pentru Roxane, Cyrano îşi oferă creştineşte capacitatea sa deosebită de exprimare, spre a-l ajuta pe Christian în câştigarea inimii acesteia…

Regizorul acestui spectacol este nimeni altul decât artistul român Petrică Ionescu, cunoscut publicului mondial pentru opere sau musicaluri concepute şi regizate la cele mai prestigioase case de operă, precum: Operele Garnier şi Bastille din Paris, Bordeaux, Nice, Marseille, Toulouse, Nancy, Lyon, Metropolitan Opera New York, Scala din Milano, Veneţia, Viena, Geneva, Stuttgart, Teatro Liceo Barcelona, Santiago de Chile, Monte Carlo, Amsterdam, Liege, Tokyo, Helsinki.

Petrică Ionescu este şi autorul unor spectacole prezentate pe stadioanele din Amsterdam, Dusseldorf, Melbourne, Hamburg, Munchen, cît şi al spectacolului „Aida” prezentat publicului parizian, pe Stade de France, în prezenţa a peste 83.000 de spectatori per seară. Tot el a semnat şi muzicalul „Romeo şi Julieta” prezentat publicului francez, spectacol pentru care s-au vândut pe tot cuprinsul Franţei peste 1 milion de bilete !!

Pe scena românească a ultimilor ani, este semnatarul regiei spectacolelor “Oedipe” (Enescu), "Macbeth" (Shakespeare), "Burghezul gentilom" (Molière), puse în scenă la Opera Naţională Bucureşti sau Teatrul Naţional Bucureşti.

Spectacolul de la Madrid se difuzează Live pe satelit joi 10 mai 2012, ora 21:00 ora României. Totuşi, întrucât ora de începere este destul de improprie pentru România (opera are o durată de aprox. 3 ore), D’STARS oferă publicului timişorean acest spectacol în regim Live decalat, sâmbătă 12 mai 2012, ora 19:00, la Sala de concerte a Colegiului Naţional de Artă “Ion Vidu”, Timişoara.

Biletele pot fi cumpărate de la casieria Cinema Timiş, zilnic 16:00-20:00.

Pret bilet: 40 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 886

Eveniment postat de organizator

d stars

Adaugat in urma cu 4373 zile, 03 Mai. 2012

Adaugat de d-stars

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 81

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .