poze supersonic black page orchestra pentru prima data in romania

SUPERSONIC: BLACK PAGE ORCHESTRA, pentru prima dată în România

Timis , Timisoara. Duminică 13 Noiembrie 2022 19:00
Liceul Ion Vidu, Strada Cluj 12

Categorii: Muzica si Concerte

Numar min/max participanti: 30/150

Ansamblul vienez Black Page Orchestra - dedicat muzicii actuale cu orientare exploratorie radicală, fără compromisuri - va concerta în Timişoara (13.11).

Titlul proiectului, „SuperSonic”, se referă în egală măsură la viteza amețitoare cu care Black Page Orchestra s-a afirmat pe plan internațional şi a reuşit să „călătorească în timp”, în viitor, acumulând cercetări extrem de avansate în plan acustic şi electronic, explorând noi limbaje muzicale, dar şi la căutările lor de dincolo de sunetul muzical, la aventurile „supra-sonore” în genul „noise”, în procesări electronice live sau îmbinări cu medii electroacustice preînregistrate, pe lângă combinațiile cu alte arte (film, video art, performance).

Aflați pentru prima dată în România, în noiembrie 2022, întâlnirea membrilor BPO cu scena muzicală contemporană-experimentală românească, promite a fi una memorabilă, acest ansamblu de exploratori reinventând chiar conceptul de „concert” și de interpretare muzicală. Îi întâlnim la Timişoara, duminică 13 noiembrie, ora 19:00 – în Sala „Mihai Perian” a Liceului de Artă „Ion Vidu” (Str. Cluj 12)

Muzicile cântate sunt create de lideri ai generației tinere de compozitori de avangardă – Matthias Kranebitter, Mirela Ivičević, Alexander Kaiser (Austria), Elena Rykova (SUA), Johannes Kreidler (Germania), împreună cu doi compozitori români care au scris două lucrări special pentru acest proiect: timişorenii Gabriel Almaşi şi Gabriel Mălăncioiu. După fiecare concert va avea loc o discuție moderată cu membrii ansamblului.

În afară de concerte, cei interesați de aplicarea celor mai noi tehnologii în muzica instrumentală se pot înscrie la conferința-atelier susținută de compozitorul Matthias Kranebitter (directorul artistic al BPO), „Narrative Aspects in Contemporary Music” („Aspecte narative în muzica contemporană”), care va avea loc, în limba engleză, sâmbătă 12 noiembrie la Timişoara, în sediul Facultății de Muzică și Teatru din cadrul UVT. Mai multe informații se pot obține contactând Centrul de Informare Muzicală din România, la adresa cimro.ro@gmail.com.

Numele ansamblului Black Page Orchestra, fondat în 2014 la Viena, provine de la compoziția lui Frank Zappa, "The black page", o piesă a cărei partitură se datorează densității mari de note și evenimente muzicale ce o transformă într-o hârtie aproape neagră. Pe lângă această abordare estetică explicită, ansamblul își concentrează atenția pe compoziții care utilizează device-uri electronice, inserții video și alte rezultate ale noilor tehnologii, într-un context artistic pregnant stilistic, precum și piese care, datorită caracterului lor performativ, depăşesc cu mult cadrul convențional al unui concert clasic. Experimentarea şi versatilitatea sunt preocupările majore ale colectivului Black Page Orchestra. Fiecare concert al lor este o experiență inedită şi fascinantă.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 382
malancioiu gabriel

Adaugat in urma cu 597 zile, 26 Oct. 2022

Adaugat de Heraclit

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 14

Alte Evenimente din Timisoara
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
flight festival 2024 la timisoara

Flight Festival 2024 la Timisoara

Timis, Timisoara. 21 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targ international de energii regenerabile roenergy romania

Targ International de Energii Regenerabile RoEnergy Romania

Timis, Timisoara. 25 Sep 2024 - 27 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .