poze one world romania festival de film dedicat drepturilor omului la timisoara

One world ROMANIA festival de film dedicat drepturilor omului la TIMISOARA

Timis , Timisoara. Vineri 26 Noiembrie 2010 18:00 - Sâmbătă 27 Noiembrie 2010
Barul EBRA, Galeria 1, Calea Sever Bocu nr. 2

Categorii: Spectacole si Filme , Festivaluri

Proiectul One World Romania on tour, ajuns si el la 3a editie la nivel national, ajunge pentru a treia oara si in Timisoara. Proiectiile vor avea loc in barul Ebra si includ 4 dintre cele mai interesante filme prezentate in cadrul festivalului care a avut loc in luna martie in Bucuresti.

Program filme One world Romania on tour
Sambata 26noiembrie
18.00 :Bagatela (Jorge Caballero ES/CO 2008/74'
19.30 Goodbye, how are you ?(Boris Mitic RS/2009/56')
Duminica 27 noiembrie
18:00 Hair India (Raffaele Brunetti & Marco Leopardi / IT / 2008 / 73')
19:30 Carmen Meets Borat (Mercedes Stalenhoef / NL/ 2008 / 60')

ALEGE SA-TI PESE!

INTRARE LIBERA

One World este un festival de film dedicat drepturilor omului initiat de Vaclav Havel (fost presedinte al Republicii Cehe) in 1999. One World Prague, a devenit cel mai mare festival de acest fel din Europa si s-a extins in orase ca Bruxelles, Madrid, New York sau Kiev.
One World Romania a fost initiat in 2008 de Centrul Ceh Bucuresti, iar editia din 2010, cu numarul 3, a fost organizata in parteneriat de nou fondata asociatie ONE WORLD ROMANIA si Centrul Ceh. Festivalul este sub patronajul fostului presedinte al Republicii Cehe, Vaclav Havel.
Festivalul isi propune sa prezinte cat mai multe teme relevante prin filme de buna calitate, care sa ajunga la cat mai multi tineri, iar astfel sa ajute la crearea unei comunitati active ce isi doreste sa cunoasca si sa se implice in problemele cu care se confrunta ceilalti, sub motto-ul: ALEGE SA-TI PESE!


Despre filme

Goodbye, How are you?
De la un capat la altul, documentaristul Boris Mitic dezvolta un monolog scris din aforisme legate de efectele razboiului si de coruptia politica din fosta Iugoslavie. Este si acesta un mic razboi al cuvintelor, de data asta, facut cu inteligenta si ironie intr-o satira la adresa unei societati confuze si sufocate de dementa politicilor actuale.
“Ministrul va avea un weekend liber; aceasta este contributia lui la lupta impotriva coruptiei.” Acest tip de enunt este excelent ilustrat de imaginile care au aceleasi caracteristici stilistice ca si aforismul: sunt scurte, decisive, personale si filozofice si au si o semnificatie subversiva.

Hair India
O tanara indianca isi doneaza parul unui templu, singura podoaba pe care o mai poate oferi in schimbul binecuvantarii divine si a respectului comunitatii, un grup de femei este angajat pentru curatarea si sortarea parului, pentru ca in final suvitele sa fie achizitionate de compania italiana “Great Lengths”, renumita pentru vanzarea extensiilor de par in lumea intreaga, inclusiv unei femei de afaceri din India.
Filmul urmareste acest itinerar curios, ilustrand subtil si ironic fatetele globalizarii, care nu inseamna doar un imprumut de valori si standarde, asa cum este cazul occidentalizarii frumusetii indiene, ci si armonizarea eficienta a pietei de consum cu ritualurile traditionale.

Bagatela
In Bogota, rata criminalitatii este cea mai ridicata din Columbia si zi de zi se perinda zeci de acuzati pentru infractiuni banale, care risca cativa ani de inchisoare. Sistemul juridic columbian este foarte strict şi aplica pedepse mari pentru infractiuni minore, cum ar fi furtul unui telefon mobil sau vanzarea de CD-uri piratate. In aceste cazuri, solutia este recunoasterea vinovatiei in speranta unei pedepse mai mici.
Documentarul surprinde o zi la tribunal, unde avocatii Incearca sa-i ajute pe acuzatii care, fie sunt dependenti de droguri, indivizi fara casa sau fara slujba, fie sunt oameni simpli care au o familie numeroasa de intretinut.

Carmen Meets Borat
In Glod, traieste Carmen, o fata de 17 ani care viseaza sa plece in Spania si care este considerata batrâna pentru maritis, in condiţiile in care fete de 14 – 15 ani au deja copii.
Regizoarea olandeza Mercedes Stalenhoef ar fi trebuit s-o urmareasca si sa puncteze cotiturile din viaţa ei. insa, intre timp, in sat, Sacha Baron Cohen a filmat scandalosul “Borat” si povestea ei a devenit secundara. Tatal si bunicul lui Carmen, care apar in film in rolul unor personaje dubioase, vor sa-si dovedeasca nevinovaţia si odata cu avocaţii straini, apare si posibilitatea de a cere daune la Hollywood.

Mai multe detalii: http://www.oneworld.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 605

Eveniment postat de organizator

popescu

Adaugat in urma cu 4899 zile, 21 Nov. 2010

Adaugat de doddo

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .