poze sarbatoarea de dragobete la romani
poze sarbatoarea de dragobete la romani poze sarbatoarea de dragobete la romani poze sarbatoarea de dragobete la romani

Sarbatoarea de Dragobete la romani

Timis , Timisoara. Joi 23 Februarie 2012 19:00 - Vineri 24 Februarie 2012
Str. Aries, Nr. 19

Categorii: Spectacole si Filme , Muzica si Concerte , Jocuri si Concursuri

Numar min/max participanti: 100/300

Liga Studentilor Chimisti din Timisoara pregateste pentru voi cateva momente de traditie pur romaneasca, iar pentru ca impreuna vrem sa iubim romaneste. Sarbatoarea de Dragobete la romani - Iubirea la romani -, este genul de sarbatoare care trezeste in toti spiritul de romantici incurabili si ne ajuta sa pastram autenticitatea autohtona intacta. In luna februarie se iubeste. Se iubeste in stilul dulce romanesc, in cel mai curat si mai intens mod. Este zi de primavara, iar natura revine la viata. Dragobetele, in traditia popular, este considerat ca fiind fiul Babei Dochia si deschizatorul primaverii, personaj care oficia in cer, la inceputul fiecarei primaveri, nunta tuturor animalelor.

Liga Studentilor Chimisti din Timisoara pregateste pentru voi cateva momente de traditie pur romaneasca, iar pentru ca impreuna vrem sa iubim romaneste. Sarbatoarea de Dragobete la romani - Iubirea la romani -, este genul de sarbatoare care trezeste in toti spiritul de romantici incurabili si ne ajuta sa pastram autenticitatea autohtona intacta.
In luna februarie se iubeste. Se iubeste in stilul dulce romanesc, in cel mai curat si mai intens mod. Este zi de primavara, iar natura revine la viata. Dragobetele, in traditia popular, este considerat ca fiind fiul Babei Dochia si deschizatorul primaverii, personaj care oficia in cer, la inceputul fiecarei primaveri, nunta tuturor animalelor.


Sarbatoarea Dragobetelui este un festival in stil popular sarbatorit in data de 23 februarie, organizat de Liga Studentilor Chimisti din Timisoara care in 2012 ajunge la cea de-a treia editie.
Dragobetele reprezinta una dintre cele mai frumoase obiceiuri stravechi ale poporului roman. In aceasta zi se iubeste in cel mai curat si mai intens mod.

Este o zi de primavara, iar natura revine la viata, pasarile presara bucurie, florile anotimpului ne incanta simturile, voia buna e la ea acasa pe plaiurile mioritice. Este ziua lui Dragobete, numit si Logodnicul pasarilor, fecior chipes si puternic, ce ne aduce iubirea in casa si in suflet.

Legenda povesteste despre Dragobete ca fiind un personaj mitologic similar lui Eros al vechilor greci si lui Cupidon al romanilor ce oficia, in cer, la inceputul fiecarei primavara, nunta tuturor animalelor,traditie ce s-a extins pana in randul oamenilor si a dat nastere unor obiceiuri specifice romanilor.

Asteptam sa va inscrieti la dragobete@LSCT.ro sau sa reveniti cu un mail pentru mai multe detalii si pe office@lsct.ro ! Asteptam sa veniti sa concurati si sa va distrati!
Nu ezitati !

Va asteptam an de an cu surprize in lant, concursuri si o tombola, iar pentru a respecta traditia, vor fi prezenti invitati surpriza.


http://www.LSCT.ro

Mai multe detalii: http://lsct.anosr.ro/despre-noi/proiecte/dragobete-24februarie

Pret bilet: 7 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2671

Eveniment postat de organizator

studenti chimisti

Adaugat in urma cu 4459 zile, 08 Feb. 2012

Adaugat de LSCT

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
flight festival 2024 la timisoara

Flight Festival 2024 la Timisoara

Timis, Timisoara. 21 Iun 2024 - 23 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .