poze bolsoi teatr live in hd le corsaire
poze bolsoi teatr live in hd le corsaire poze bolsoi teatr live in hd le corsaire poze bolsoi teatr live in hd le corsaire

Bolşoi Teatr: Live in HD – Le Corsaire

Timis , Timisoara. Duminică 11 Martie 2012 16:45 - Duminică 11 Martie 2012
Colegiul National de Arta "Ion Vidu", str. Cluj #12

Categorii: Spectacole si Filme , Muzica si Concerte

Numar min/max participanti: 0/334

Balet transmis prin satelit, Live in HD, de la Bolşoi Teatr - Moscova

D’STARS invită publicul meloman la un nou spectacol de balet, preluat prin satelit, Live in HD, de la Bolşoi Teatr Moscova. Iubitorii genului vor avea ocazia savurării baletului în trei acte Le Corsaire (Corsarul), balet pe muzica lui Adolphe Adam, cu un libret semnat de Jules-Henri Vernoz de Saint-Georges, libret inspirat de Corsarul, un poem al lui Lord Byron. Spectacolul originar a fost special conceput pentru Théâtre Impérial de l´Opéra din Paris, casă de operă care a şi găzduit de altfel (în ianuarie 1856) premiera mondială a acestui balet, în coregrafia lui Joseph Mazilier.

După doar doi ani de zile, în 1858, Jules Perrot îşi prezintă la Bolşoi Teatr din Moscova propria sa versiune coregrafică, versiune în care a dansat şi cel ce urma să devină viitorul mare maestru coregraf al Baletului Imperial din Sankt Petersburg, Marius Petipa. Ulterior, devenind la rândul său coregraf, Petipa concepe până la începutul secolului XX mai multe versiuni coregrafice succesive, tot mai elaborate, care stau la baza tuturor versiunilor coregrafice moderne ale acestui balet.

Baletul abundă în pasaje celebre, care sunt adesea extrase din lucrarea de bază, fiind dansate în mod independent. Le jardin animé, Pas d'esclave, Pas de trois des odalisques, cât şi aşa-numitul Le Corsaire pas de deux, sunt dansuri care pe bună dreptate pot fi considerate ca numărându-se printre cele mai faimoase numere de balet clasic.

În iunie 2007, Bolşoi Teatr a prezentat publicului cea mai somptuoasă repunere în scenă a Corsarului, o producţie în regia lui Yuri Burlaka şi a directorului artistic al instituţiei Alexei Ratmansky. Burlaka s-a folosit de notele coregrafice deţinute de colecţia Sergeyev, articole găsite la Biblioteca Naţională a Franţei, la Muzeul de Teatru Bakhrushin, cât şi la Muzeul de Stat al Teatrului şi Muzicii din Sankt Petersburg, informaţii care laolaltă au ajutat la generarea unei producţii de balet fabuloase, producţie care s-a dovedit a fi cel mai costisitor spectacol de balet din toate timpurile, estimările financiare vorbind despre costuri de 1,5 mil. dolari SUA.
Publicul transmisiei Live de la Bolşoi Teatr va putea urmări tocmai această producţie.

Biletele pot fi cumpărate de la casieria Cinema Timiş, zilnic 16:00-20:00.

Spectacolul poate fi urmărit şi în Capitală, la Studioul Experimental de Operă şi Balet "Ludovic Spiess" (SEOB) din cadrul Operei Naţionale Bucureşti. Bilete la Agenţia Operei.

Pret bilet: 42 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1903

Eveniment postat de organizator

d stars

Adaugat in urma cu 4428 zile, 04 Mar. 2012

Adaugat de d-stars

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 81

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .