poze the roh live in hd faust
poze the roh live in hd faust poze the roh live in hd faust poze the roh live in hd faust

The ROH: Live in HD - Faust

Timis , Timisoara. Miercuri 28 Septembrie 2011 20:45 - Joi 29 Septembrie 2011
Blv. V.Parvan #4A

Categorii: Spectacole si Filme , Muzica si Concerte

Numar min/max participanti: 0/150

Opera transmisa prin satelit, Live in HD, de la Royal Opera House - Londra

Dacă în sezonul trecut, D’STARS a reuşit să ofere spectatorilor timişoreni transmisii Live de la The Metropolitan Opera New York, şi, în premieră est-europeană transmisii Live de la Bolşoi Teatr Moscova, iată, în sezonul 2011-2012, are plăcerea de-a oferi publicului o nouă premieră naţională, transmisii Live de la o altă mega-instituţie de cultură cu renume mondial, The Royal Opera House, Covent Garden, Londra.

D’STARS şi Opera Naţională Bucureşti sunt primele entităţi din ţară, care oferă publicului român transmisii Live de la The Royal Opera House. Lucrarea ce deschide sezonul 2011-2012 al transmisiilor de la Londra, este Faust, o operă a compozitorului francez Charles-Francois Gounod, cu un libret semnat de Jules Barbier şi Michel Carré, după piesa de teatru „Faust et Marguerite” de Michel Carré.

Dramatismul, elementele oculte şi stranii au făcut din Faust un succes imediat, încă de la premiera sa pariziană din 1859. Bătrânul filosof Faust, plângându-şi tinereţea şi puterile pierdute, îi cere ajutorul lui Satan. Apare demonul Mephistopheles, care îi oferă tinereţea în schimbul sufletului. Cu Mephistopheles zâmbind sarcastic în fundal, tânărul Faust o seduce şi o trădează pe Marguerite, ucigându-l pe fratele acesteia, Valentine. Marguerite este blestemată, dar în final sufletul îi este totuşi salvat. Îngerii o duc in rai, izbăvindu-l în acelaşi timp şi pe Faust, care regretă amarnic pactul făcut…

Spectacolul, regizat de către David McVicar, sub bagheta dirijorală a lui Evelino Pidò, are o distribuţie stelară: soprana Angela Gheorghiu (Marguerite), baritonul rus Dmitri Hvorostovsky (Valentine), tenorul italian Vittorio Grigolo (Faust), basul german René Pape (Mephistopheles).

Transmisia Faust, Live in High Definition va putea fi urmărită la Timişoara în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran”, miercuri 28 septembrie, ora 20:45. Preţul biletelor este de 40 lei, acestea putând fi cumpărate începând cu 21 septembrie, de la casieria Cinema Timiş, zilnic, între orele 16:00-20:00 (joia închis).

În Capitală, transmisia Live de la Londra poate fi vizionată la Opera Naţională Bucureşti.

Pret bilet: 40 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1717

Eveniment postat de organizator

d stars

Adaugat in urma cu 4037 zile, 17 Sep. 2011

Adaugat de d-stars

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 81

Alte Evenimente din Timisoara
curs autodesk inventor pro

Curs Autodesk Inventor Pro

Timis, Timisoara. 30 Sep 2022 - 12 Oct 2022
curs adobe premiere pro

Curs Adobe Premiere Pro

Timis, Timisoara. 30 Sep 2022 - 12 Oct 2022
curs adobe after effects

Curs Adobe After Effects

Timis, Timisoara. 30 Sep 2022 - 12 Oct 2022
angajatori de top timi oara

Angajatori de TOP Timișoara

Timis, Timisoara. 28 Oct 2022 - 29 Oct 2022
  • Cum a fost?
    aleonte yasmine
    cucubaubau13   04 Oct. 2011, 15:46:10

    Discutia nu e asa de vasta. Administratiile se implica in, hai sa zicem, jumatate din evenimente. Restul au bilete la "pret de piata" sa zic asa. Nu am auzit pe nimeni sa se planga de un bilet la Tudor Gheorghe care costa 80 de lei. In cazul de fata tot mi se pare putin ciudat pretul avand in vedere ca e o proiectie.


    .