poze equilibrium team prezinta cu barca pe bega de la remetea mare la ghiroda

Equilibrium TEAM prezinta:Cu barca pe BEGA (de la Remetea Mare la Ghiroda)

Timis , Timisoara. Duminică 22 August 2010 15:00

Categorii: Sport si Excursii

Cu barca pe BEGA (de la Remetea Mare la Ghiroda)

Pentru o prima experienta, este cel mai potrivit tronson. Vei avea sansa sa vezi intr-o albie veche a raului doua specii de nuferi: nufarul galben (Nuphar luteum) si nufarul alb (Nimphaea alba) si cu aceasta ocazie vei afla cum si de ce a fost nevoie de constructia canalui Bega, intre anii 1753-1755. Pe ultima portiune a tronsonului, vegetatia malurilor incepe sa se schimbe din ce in ce mai mult, trecand de la un “tunel” de verdeata la “pereti” de stuf, ceea ce da Begai un aspect de canal din Delta Dunarii.

Cost : 50 RON.

Inscrieri pana Sambata ora 19:00 la Codrina telefon: 0746118106

Garantie: Daca nu iti place primesti banii inapoi !!!!

Nu uita sa aduci cu tine:

* Costum de baie
* Tricou
* Aparat fotografiat/camera de filmat
* 1 sticla de apa potabila
* cateva dulciuri - prinde bine un premiu dupa putin exercitiu fizic, sanatoase sunt batoanele cu cereale
* Mancare: cateva sandwich-uri

Plecare din Timisoara: Duminica la ora 15:00, iesire Calea Lugojului, Hotel/Benzinaria Baron

Sosire in Timisoara: Duminica seara la ora 20:00

Esti pregatit pentru o noua experienta si o poveste de spus prietenilor?!

Iata cum arata Bega in amonte de Timisoara, pe tronsoane si anotimpuri diferite:

Canalul Timis - Bega de la Costeiu la Chizatau

La sfarsitul secolului al al XVIII-lea, s-au facut niste investitii foarte mari pentru ca Timisoara sa aibe urmatoarele beneficii:
1. sa fie port cu acces la Dunare
2. ca in sezoanele secetoase sa fie suficienta apa pentru navigare
3. si in sezoanele ploioase Bega sa nu se revarse in oras si sa inunde Timisoara.

Cum au procedat? In afara de faptul ca Bega a fost canalizata, pentru a putea fi navigabila si adancimea sa fie suficienta, au mai construit doua canaluri:

1. Canalul Timis - Bega de la Costeiu pana in apropiere de Chizatau - cu scopul de a suplimenta Bega cu apa din Timis, pentru a pastra mereu nivelul optim pentru navigare.
2. Canalul Bega - Timis de la Topolovatul Mic la Hitias - cu scopul de a scoate surplusul de apa din Bega si a o directiona spre Timis, in cazul in care este viitura, astfel Timisoara nu va fi inundata.

Acum dupa mai bine de 200 de ani, Canalul Bega, Canalul Timis-Bega, Canalul Bega-Timis sunt locuri veritabile pentru petrecerea timpului liber. Malurile sunt invelite intr-o vegetatie luxurianta. Sunt numai bune pentru a petrece timpul la pescuit sau cum o facem noi plimbandu-ne cu barcile. Pe canalul Timis-Bega parca esti si pe Timis (atunci cand peisajul se deschide, cand salciile sund rare, atunci cand apa este mica) si pe Bega (atunci cand traseul devine ingust, cand vegetatia este luxurianta, cand apa este adanca).

De la Topolovat la Recas inaintarea este dificila, si cere foarte multa pricepere in ghidarea canoei de catre ambii parteneri de drum. Salciile sunt cazute in apa, Bega este foarte ingusta iar viteza este mare. Pe o distanta de 10km, din 50 in 50 de metri este cate un obstacol, salciile aproape ca unesc un mal de celalalt iar portiunile libere intre salcii sunt dificil de trecut ceea ce da un caracter extrem coborarii. Timp de 4 ore treci prin adevarate probe de luat decizii, tronsonul creand multa adrenalina.

Este romantic si este ideal pentru un cuplu de indragostiti, avand 15 km lungime si putandu-se parcurge in 2-3 ore. Vei vedea singurele insule de pe Bega, vei avea o superba panorama asupra dealurilor Recasului, iar in cele doua meandre ramase din vechiul curs de mai bine de 250 de ani, vei avea ocazia sa vezi broasca testoasa si multi nuferi. Vom trece pe langa mormintele dacice de la Gomila lui Pitut, unul dintre cele doua locuri din Banat si putinele din tara in care s-au gasit urme de incinerare dacice.

Pentru o prima experienta in canoe, este cel mai potrivit tronson. Vei avea sansa sa vezi intr-o albie veche a raului doua specii de nuferi: nufarul galben (Nuphar luteum) si nufarul alb (Nimphaea alba) si cu aceasta ocazie vei afla cum si de ce a fost nevoie de constructia canalui Bega, intre anii 1753-1755. Pe ultima portiune a tronsonului, vegetatia malurilor incepe sa se schimbe din ce in ce mai mult, trecand de la un “tunel” de verdeata la “pereti” de stuf, ceea ce da Begai un aspect de canal din Delta Dunarii.

Mai multe detalii: http://equilibriumteam.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1684
Cuvinte cheie: Timisoara
andrei

Adaugat in urma cu 4971 zile, 19 Aug. 2010

Adaugat de rossi2010

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3582

Alte Evenimente din Timisoara
stand up comedy cu mihai bobonete sfaturi de via a la timi oara

Stand up comedy cu Mihai Bobonete - Sfaturi de Viață la Timișoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 13 Aprilie 2024
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .